miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un orfan din Râmnicu Vâlcea vrea să construiască un adăpost pentru animale: „Ajutați-mă să pot continua să ajut”

Constantin Ţitirigă are 17 ani, trăiește într-un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea și vrea să construiască un adăpost pentru animale. Pentru acest lucru, tânărul a apelat la ajutorul oamenilor de pe Facebook. Băiatul a organizat o strângere de fonduri pe pagina de socializare, în speranța că va strânge suficienți bani pentru a putea cumpăra un teren pe care să construiască un cămin pentru animalele părăsite.
„Dacă doriți sa îmi faceți un cadou de sărbători ar fi să mă ajutați să duc la capăt această strângere de fonduri, să contribuiți cu o donație sau o distribuire! Eu am speranța că voi reuși ca visul meu sa devină realitate, să pot cumpăra terenul unde voi construi un adăpost de animale. Crăciun fericit!”, a fost mesajul lui Costi, înainte de Crăciun.
Până în debutul acestei săptămâni, tânărul vâlcean a reușit să strângă din donații suma de 7.742 de lei. Acesta spune că ar avea nevoie de 39.000 de lei pentru a reuși să-și vadă visul împlinit: Dragi prieteni, am reușit sa strângem o sumă destul de importantă, dar încă mai este nevoie de sprijinul dumneavoastră! Puteți dona 5 euro pentru un metru pătrat de teren, este foarte important! Va rog din suflet, ajutați-mă să pot continua să ajut!”, a fost mesajul prin care le-a mulțumit Constantin oamenilor.
A crescut în centre de plasament, dar așa a și început povestea dintre el și animalele pe care își dorește atât de mult să le salveze. Câinele ce i-a deschis o cale în viață se numește Rex și cu siguranță este prietenul ce l-a ghidat pe Costi să încerce să construiască un adăpost.


„El este cățelul de la începutul poveștii mele de salvator de animale. Cazul lui m-a surprins și emoționat, mi-a arătat că trebuie să fim mai buni și să ajutăm și aceste animale nevinovate. Când am ajuns la centrul de plasament acum 9 ani , pe Rex l-am găsit in curtea centrului, zilnic îi dădeam mâncare din ce rămânea de la masă… După ceva timp am fost mutat la alt centru unde am găsit-o pe Lupita, o altă cățelușă bătrână și bolnavă de care am avut grijă până în momentul în care a murit , anul trecut. Rex, în urmă cu circa 4 ani, a fost călcat de o mașină și starea lui a fost foarte agravata, avea afectate testiculele și stomacul în urma accidentului. Nu aveam nici o experiență în ajutarea unui câine, dar nici o situație financiară pentru a-l duce la medic. Atunci, datorită unei doamne care lucra la centru, am cunoscut alte două doamne minunate care salvează animale de foarte mulți ani. Au răspuns și au ajutat imediat la apel, Rex a fost operat la București, după care i-a fost găsită o familie minunată în Germania, unde este iubit necondiționat!”, a povestit Costi.
Băiatul spune că are termen pană în aprilie să strângă acești bani și explică ce ar însemna un astfel de adăpost: „Îmi doresc să nu fie un eșec, să nu trăiesc gândul că va trebui să renunț la acest vis. Ce ar însemna pentru mine adăpost de animale? Ar însemna salvarea animalelor de pe străzi și cazarea lor în adăpost, tratarea lor și domesticirea acestora, relocarea lor într-o familie, sterilizarea tuturor câinilor intrați în adăpost. Pe viitor mă voi axa și în salvarea animalelor mari, momentan o să merg treptat”.

Politica