Conecteaza-te cu noi

Dolj

Covid-19. 51 de noi infectări și 4 decese în Dolj

Publicat

pe

DSP Dolj raportează un număr de 51 de noi infectări cu virusul SARS-Cov-2 și patru decese, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului.
În ceea ce privește rata de transmitere a virusului Covid-19 în Dolj, aceasta este de 1,46 cazuri la mia de locuitori, respectiv 2,39 cazuri la mia de locuitori, în Craiova.
De la începutul pandemiei, 14.883 de doljeni au contractat noul coroanirus, iar 245 dintre ei s-au stins din viață în urma infectării.
Pacienții confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 se află în continuare internați la: Spitalul de Boli Infecţioase – 97/92 din Dolj, la Spitalul Județean de Urgență – 17/16 din Dolj, Spitalul de Neuropsihiatrie –14/ 9 din Dolj, Spitalul Municipal Filantropia– 27/26 din Dolj, Spitalul Municipal Băilesti– 3 din Dolj, Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infectioase– 11 din Dolj, Spitalul CF Craiova – 12/ 12 din Dolj, precum și la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna– 6 din Dolj.
De asemenea, conform ultimei raportări, 36 de persoane infectate cu Covid-19 se află internate la secțiile ATI.
În rândul celor care au contractat virusul și se află sub tratament de specialitate se numără 1008 persoane din sectorul medico-sanitar, 109 de jandarmi, 147 de cadre militare, 99 de polițiști, dar și 34 de cadre militare din penitenciar, se arată într-o informare emisă de Prefectura Dolj.
În rândul elevilor, studenților și al cadrelor didactice, nu a fost raportat niciun caz de infecție cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore.
Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării normelor sanitare de prevenție și combatere a noului coronavirus, impuse odată cu instalarea stării de alertă. Doljenii sunt astfel rugați să respecte regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale, să limiteze la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, să evite zonele aglomerate și să poarte masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.
Aceștia pot apela oricând linia telefonică TelVerde 0800800165, pentru a sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție, respectiv linia TelVerde 0800800358, pentru a solicita recomandări și informații legate de Covid-19.

Alexandra TIGOIANU

Continue Reading