joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tokyo înregistrează o creștere alarmantă a cazurilor cu noua tulpină de COVID-19

Pandemia nu se oprește aici! Japonia se confruntă cu o creștere care include acum o nouă tulpină a coronavirusului cu răspândire rapidă, iar Tokyo a raportat o creștere-record a cazurilor de acest gen, sâmbătă. Guvernul îndeamnă toți oamenii să rămână acasă, relatează Reuters, potrivit libertatea.ro.

Infecțiile cu virusul care provoacă COVID-19 au atins un record de 949 în capitală, exact în momentul în care Japonia se îndreaptă spre sărbătorile de Anul Nou. De obicei, în această perioadă, oamenii merg din capitală spre provincii. Numărul cazurilor grave a rămas neschimbat față de cele înregistrate cu o zi în urmă. 81 de oameni se află în stare gravă din cauza COVID-19. Japonia a raportat vineri primele sale cazuri de variantă cu răspândire rapidă la pasagerii care soseau din Marea Britanie.

Noua variantă a fost detectată și la un bărbat care a vizitat țara respectivă, și la un membru al familiei acestuia – primele cazuri de persoane infectate găsite în afara controalelor aeroportului – a raportat sâmbătă Nippon TV. Centrele de transport din Tokyo au fost puse sub presiune pe măsură ce cazurile continuă să urce, iar premierul Yoshihide Suga a cerut națiunii să rămână acasă și să evite amestecul social. Răspândirea virusului în Tokyo contrastează cu situația din insula nordică Hokkaido, unde numărul cazurilor a scăzut de la vârful înregistrat în luna noiembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica