joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Cîmpeanu: Bacalaureat special pentru învățământul profesional

Bacalaureatul va fi un examen diferențiat „în funcție de specificul fiecărui candidat”, a declarat noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, la preluarea mandatului. Acesta a dat un exemplu în privința bacalaureatului profesional care ar trebui să permită accesul doar în universități tehnice. Cîmpeanu a mai spus că va exista și Bacalaureat clasic.

„Bacalaureatul să fie diferențiat în funcție de specificul fiecărui candidat, în funcție de dorințele lui de dezvoltare profesionale și personală, vor fi pe învățământ profesional care să îți permită accesul într-o universitate tehnică, nu în altfel de universitate, bacalureatul clasic și vom vedea…”, a declarat Sorin Cîmpeanu joi dimineața.

Noul ministru a mai spus că Bacalaureatul diferențiat „face parte din an treilea capitol, probleme cronice” și că „un Bacalaureat diferențiat este absolut necesar. Rutele de evoluție educațională și profesională trebuie să fie diversificate, complete și deschise. Pentru a avea aceste rute trebuie să ai un bacalaureat diferențiat”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că introducerea Bacalaureatului diferențiat este inclusă în Programul de Guvernare al guvernului Cîțu, scrie edupedu.ro

Și acum BAC-ul este diferențiat, subiectele fiind diferite de la un profil la altul, iar legea educației prevede și ea de 9 ani un alt tip de diferențiere, care este prorogată însă permanent.

Politica