marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Transportată cu căruţa la spital din cauza drumului impracticabil

O femeie care trăieşte într-un cătun al comunei Văgiuleşti, din judeţul Gorj, a avut nevoie de ajutor medical, după ce a suferit două crize de epilepsie. 

Numai că, ambulanţa SMURD nu a putut ajunge la ea din cauza drumului plin de nămol, astfel că pacienta a fost transportată cu o căruţă.

Paramedicii au ajuns pe jos la locuinţa femeii pentru a-i acorda primul ajutor medical, deoarece ambulanţa nu a putut să circule pe drumul înfundat în nămol. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

  „Am solicitat ajutor medical pentru că a făcut două crize de epilepsie, dar pe drumul acesta nu poate să circule decât căruţa sau tractorul. Este plin de noroi. Primăria a adus o maşină cu piatră, dar a fost total insuficient. Nu s-a făcut nicio îmbunătăţire. Sunt mai multe familii care sunt izolate. Ce se va întâmpla dacă va lua foc o locuinţă? Cum va ajunge maşina de pompieri la ei?“, a spus Daniela Cîrjan, care a sunat la 112. 

Pacienta este mama a doi copii, de opt şi zece ani. Femeia rămas singură, după ce soţul ei a murit în urmă cu mai mulţi ani. Aceasta a fost victima unui accident. A mers cu căruţa pentru a aduce materiale necesare reparării căsuţei în care trăia, dar a căzut şi s-a lovit la cap. Ea a rămas cu o mai multe sechele şi se deplasează cu mare greutate, scrie Adevărul.

Emil Dochian, viceprimarul comunei Văgiuleşti, a recunoscut că drumul se află într-o stare deplorabilă și dă vina pe structura solului.

„Este adevărat că drumul nu se prezintă în condiţii bune. Am intervenit şi s-a dus o maşină de piatră, dar a fost prea puţin şi a fost acoperită cu nămol. În ultima vreme, din cauza precipitaţilor, nu s-a putut fixa terasamentul. Este un caz mai special cu acest drum. E structura solului care nu ne ajută prea mult şi mai avem şi o pantă cu un grad de înclinare de 30%. Trebuie făcută o pietruire a drumului şi realizarea unor rigole, dar numai când vremea va permite această lucrare. În plus, e nevoie şi de lărgirea drumului pentru realizarea rigolelor. Acum, dacă punem piatră este acoperită imediat cu pământ, aşa cum s-a întâmplat. Nu putem să mulţumim pe toată lumea. Încercăm să luăm problemele în ordinea priorităţilor“.

foto: Adevărul

Politica