joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Antrenorii craioveni performează departe de casă!

Mihai Rotaru s-a orientat spre italieni, în vreme ce tehnicienii olteni excelează la alte echipe din Liga 1

Patronul CSU s-a orientat în ultima perioadă spre antrenori din Italia: a început cu Devis Mangia, a continuat cu Cristiano Bergodi, iar presa centrală a susținut că Walter Zenga ar fi pe lista scurtă a lui Rotaru, în situația în care îl va muta iar pe Corneliu Papură de pe bancă în corpul său tehnic.
Sunt doi „copii” ai Craiovei care fac spectacol la alte echipe din Liga 1 în calitate de antrenori principali. Eugen Neagoe a revitalizat Astra Giurgiu, echipă pe care a luat-o de pe ultimul loc și o saltă etapă de etapă în clasament. Astralii au ajuns pe 10 în clasament, sunt invincibili de 6 etape, iar în ultimul meci, la Arad, contra celor de la UTA, a fost o veritabilă demonstrație de forță: victorie cu 6-0. „Geană” nu a ascuns că își dorește să antreneze CSU Craiova. El și-a demonstrat calitățile Ia Iași, Sepsi, iar acum pe banca celor de la Astra Giurgiu.
În plus, craiovean get-beget, a considerat perdantă politica lui Rotaru de a merge pe mâna lui Bergodi și explica în primăvară: „Atâta timp cât nu reușești să câștigi contra candidatelor, nu știu cum ai putea să câștigi campionatul. Craiova, până în acest moment, a jucat de cinci ori cu cele două din față și le-a pierdut pe toate cinci. A dat un gol și a primit 11”.
Un alt fiu al Băniei care impresionează în Liga 1 este Emil Săndoi. Cu Chindia Târgoviște, echipă ce se lupta sezonul trecut la retrogradare, Săndoi a ajuns pe locul 6, poziție de play-off. A bătut inclusiv Craiova lui Rotaru și Papură pe Oblemenco. Deunăzi, Țicleanu a făcut lobby pentru un come-back al lui Săndoi la Craiova: „Sorin Cârțu trebuie să fie director tehnic, Săndoi nu poate să lipsească de acolo. Astăzi, dacă nu faci echipă, poți să ai ce individualități vrei. Săndoi n-o fi bun în Oltenia? E bun doar afară? Aici e problema”, a punctat Țicleanu, la Digi Sport.

Politica