joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Weekend plin pe străzile din Mehedinți: șoferii le-au dat bătăi de cap polițiștilor din județ

Agenții de la Poliția Rutieră din județul Mehedinți au fost destul de activi în weekend, precum șoferii ce s-au abătut de la reguli. Sâmbătă, oamenii legii din Drobeta Turnu Severin au fost sesizați, de un participant la trafic, cu privire la faptul că pe bulevardul Tudor Vladimirescu, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
„La fața locului, s-a deplasat echipa operativă a poliției, care în urma verificărilor efectuate a stabilit că un bărbat de 47 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism nu a păstrat o distanță de siguranță în mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate, care circula în fața sa. În urma testării cu privire la consumul de băuturi alcoolice, aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru conducătorul auto de 47 de ani, care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au informat polițiștii, ce au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.
În aceeași zi, polițiștii Postului de Poliție Izvoru Bîrzii și Postului de Poliție Șovarna au depistat, în trafic, un tânăr de 17 ani, din comuna Breznița Ocol, în timp ce conducea un autoturism, pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere. Băiatul s-a ales cu dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Tot sâmbătă, dar în comuna Dîrvari, un bărbat de 29 de ani a fost prins în timp ce conducea un autoturism, fără a avea permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.
Duminică a fost rândul șoferilor turmentați să se urce la volan. Polițiștii orașului Baia de Aramă au depistat, în trafic, un bărbat de 30 de ani, din comuna Obârșia Cloșani, în timp ce conducea un autoturism, pe drumurile publice, după ce a consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.
„În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată în comunicatul IPJ Mehedinți.
Și în orașului Strehaia a fost un caz asemănător. Un bărbat de 44 de ani, din localitate, a fost surprins de polițiști în timp ce conducea un autoturism după ce a consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Deznodământul a fost același ca și în cazul mehedințeanului din Baia de Aramă.

Politica