vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Decanul de Onoare al Baroului Dolj, deplâns de avocații doljeni

Avocaţii din Baroul Dolj deplâng trecerea la cele veşnice, la data de 20 decembrie 2020, a domnului avocat Mihail Neagoe (n. 1946), cel care a fost decan al Baroului Dolj în perioada 1989-2003, vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România și Președinte al Filialei Dolj – UNPIR.
Personalitate apreciată de întreaga comunitate juridică, domnul decan Mihail Neagoe a reușit  cu tenacitate să dezvolte o carieră de excepție, să insufle tinerilor avocați dragostea pentru profesie, să creeze punți de legătură între generații. Și-a adus o contribuţie importantă la crearea și stabilitatea mai multor instituții din Lumea Dreptului, într-o perioadă de renaștere a avocaturii după 1989.
Ne-a părăsit un profesionist de cea mai înaltă calificare și pregătire fundamentală, cu o experienţă valoroasă în domeniul dreptului, remarcându-se ca un bun organizator, implicat permanent în  dezbateri profesionale, în care s-a distins prin competență și responsabilitate. Toate acestea într-o perioadă grea, în care profesia de avocat s-a aflat în plin proces de reformare legislativă.
Meritele Domniei Sale au fost recunoscute de colegii avocați. În cadrul Congresului Avocaților 2010, i-au fost conferite Diploma și Medalia Jubiliară „1990–2010, Douăzeci de Ani de Profesie Independentă și cu Organizare Autonomă”, acordată pentru merite deosebite în perfecționarea activității barourilor, în perioada cât a îndeplinit demnitatea de vicepreședinte al Uniunii Avocaților din România, iar Baroul Dolj, la data de 25 aprilie 2019, a organizat o festivitate specială de decernare a titlului „Decan de Onoare”, în semn de prețuire și admirație pentru întreaga activitate desfășurată în slujba profesiei de avocat și, respectiv, a Corpului Profesional al Avocaților din Baroul Dolj.
Activitatea decanului Mihail Neagoe nu s-a rezumat doar la domeniul avocaturii, Domnia Sa contribuind decisiv și la fundamentarea profesiilor de lichidator și mediator. A fost președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență, dar și fondatorul, în 2003, al Centrului de  Mediere Craiova, în colaborare cu Ministerul Justiţiei și Ambasada S.U.A. din Bucureşti, fiind organizator și formator la evenimente profesionale cu scop informativ sau formativ în domeniul medierii.
Sunt zile triste pentru comunitatea noastră juridică, pentru cei care au avut privilegiul de a-i fi fost stagiari, colegi sau colaboratori. Pierdem un confrate care a fost fidel tradițiilor profesiei  și care, prin exemplul personal, a reprezentat un model de inspirație pentru mulți avocați.
Lumea juridică îl va păstra mereu în memorie ca pe un veritabil maestru al barei, care a câștigat respectul și aprecierea tuturor participanților la actul de justiție.
Informăm colegii avocaţi care doresc să îi aducă un ultim omagiu Maestrului Mihail Neagoe, Decanul de Onoare al Baroului Dolj, că marți, 22 decembrie 2020, la ora 12.00 se va oficia slujba la Biserica Postelnicu Fir din Craiova, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Ungureni.
Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Politica