joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Mai puține firme dizolvate decât anul trecut

Cele mai recente informații furnizate de Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) evidențiază un număr mai mic al firmelor dizolvate în judeţul Olt, în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut.

Astfel, procentul administratorilor care au decis să facă demersuri pentru dizolvarea societăților a a scăzut cu peste 42 la sută faţă de intervalul similar din anul precedent, potrivit gazetaoltului.ro.

Mai exact, în perioada ianuarie – octombrie 2020, au fost dizolvate voluntar 190 de firme, faţă de 329 în aceeaşi perioadă din 2019, ceea ce reprezintă o dinamică negativă de 42,25%, Numai în luna octombrie fiind dizolvate 27 de societăți. La nivel național, cele mai multe operaţiuni de dizolvare s-au înregistrat, în același interval, în Bucureşti – 4.050, Timiș – 1.120, Cluj -1.052, respectiv Constanța – 1.049 de proceduri de dizolvare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dizolvarea reprezintă prima etapă în desfiinţarea unei firme şi poate fi de drept sau se poate face voluntar, prin hotărârea asociaţilor ori prin decizia asociatului unic. Referitor la desfiinţarea unei firme, aceasta are loc în urma parcurgerii a două etape: dizolvarea, radierea şi în cazul în care este necesar, din cauza neînţelegerilor dintre asociaţi, etapa intermediară a lichidării.

Andreea TIGOIANU

Politica