vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mateiu și Acka nu mai vor în Bănie!

Pe lângă dezastrul cu FCSB, Mihai Rotaru are de gestionat și revolta mocnită din sânul lotului

Transferurile făcute de Rotaru în acest sezon au dus la eliminarea din primul 11 a jucătorilor din vechea gardă. Astfel, Stephane Acka a ajuns a patra opțiune pentru poziția de apărător central. Dacă se accidentează vreunul dintre Marius Constantin ori Mihai Bălașa intră Paul Papp.  
Drept urmare, impresarul Christopher Abdul a spus la Telekomsport: „Credem că e benefic, pentru ambele părţi, să găsim o soluţie în cazul jucătorului. Politica actuală a clubului, în privinţa fotbalistului e de neînţeles. E al doilea cel mai valoros fundaş central din lot, dar practic e tratat ca un jucător tânăr. Din moment ce joacă acolo de cinci ani, are o relaţie bună cu preşedintele (n.r. – Sorin Cârţu), şi din moment ce vorbeşte fluent limba română, fotbalistul nu se aştepta să fie tratat în acest mod de club”. Agentul ivorianului spune că acesta nu duce lipsă de oferte: „Credem că Acka s-ar potrivi în MLS sau în Turcia. Există şi interes din aceste ligi, dar, din păcate, clubul (n.r. – CSU Craiova) emite pretenţii nerealiste în privinţa jucătorului.
Are un contract care expiră într-un an şi jumătate, în vara lui 2022, dar credem că cea mai bună soluţie pentru el e să se transfere în perioada de mercato din iarnă”.
Nici situația lui Mateiu nu este una roză. A devenit a „n”-a opțiune pentru postul de mijlocaș central, după Screciu, Bic, posibil și Căpățână. Jucătorul s-a revoltat înaintea meciului cu FCSB, când s-a văzut iar pe banca de rezerve, fapt care l-a determinat pe Corneliu Papură să-l scoată din lot. Jurnaliștii de la Fanatik susțin că Mateiu își dorește să plece gratis la CFR Cluj, și de aceea ar fi creat ultimul scandal din lotul alb-albastru: să-i forțeze mâna lui Rotaru să-l lase liber în Gruia.
Situația lui Mateiu a fost comentată astfel de Papură: „Mateiu este componentul echipei noastre, face parte din cei 24 de jucători. Despre un eventual conflict, cei care au scris pot să vă detalieze. Eu nu ştiu de asemenea conflict”. În timp ce căpitanul Bancu a găsit o explicație: coechipierul său a făcut câteva meciuri slabe.
„Nu este niciun conflict, acesta a fost decizia antrenorului. Sper să se rezolve şi să revină cât mai repede la prima echipă. Acum a avut câteva meciuri mai slabe şi acest lucru l-a costat”, a spus Nicuşor Bancu după eşecul cu FCSB.

Politica