vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjenii se pot căsători la Poarta Sărutului de Revelion

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să aprobe căsătoriile de la Poarta Sărutului, în noaptea de Revelion. Se pare că ceremoniile vor începe mult mai devreme în acest an, la ora 21, pentru ca mirii să poată ajunge acasă până la ora 23:00.

Astfel, încălcarea regulilor impuse de autorități va fi evitată. În anii precedenți, evenimentul la care cuplurile se înghesuiau să participe începea cu puțin timp înainte de miezul nopții. Persoanele ce vor decide să-și unească destinele de Revelion nu vor putea fi însoțite de familie, iar martorii vor fi angajați ai Stării Civile, pentru a evita strângerea unui număr mare de participanți. Totodată, fiecare cuplu va fi programat la un interval de timp stabilit, pentru a se evita aglomerația.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus încă din primele două săptămâni ale lunii decembrie că va încerca să continue tradiția legată de căsătoriile de la Poarta Sărutului:  „Noi vom încerca să organizăm în continuare căsătoriile la Poarta Sărutului. Sunt interzise ieșirile, dar, în condițiile în care ai declarația, iar în declarație există un lucru foarte bine specificat, se pot organiza aceste evenimente. Din punctul meu de vedere, mai ales că suntem convocați la Instituția Prefectului pentru a discuta strict probleme legate de COVID, voi ridica și această problemă. S-ar putea ca toți cei care participă la acel moment să fie obligați, respectând legea, să completeze o declarație. Până la urmă este un eveniment în aer liber. Legea nu interzice organizarea evenimentelor într-o anumită limită și vreau să reglez acest lucru în ședința de la Instituția Prefectului. Cu un număr redus de persoane, bineînțeles, așa cum prevede legea. Nu ne mai așteptăm la sute de persoane care să fie prezente în noaptea dintre ani. Ar fi păcat. Este un moment pe care îl sărbătorim de foarte mulți ani la Târgu Jiu și ar fi păcat să nu găsim o soluție pentru a organiza acest eveniment în continuare ”, a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, potrivit igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La acel moment, târgujienii deja începeau să depună cereri pentru a se căsători de Revelion, la Poarta Sărutului, dar primarul a evitat să le înregistreze actele până nu primește aprobarea: „La momentul acesta sunt două solicitări, nedepuse încă. I-am rugat pe colegii mei de la Evidența Populației să nu înregistreze încă cererile, până nu reglăm foarte bine cu instituțiile abilitate. Să nu îi punem pe oameni să depună solicitările, iar după aceea să le comunicăm că nu se pot organiza astfel de evenimente”, a mai transmis Marcel Romanescu.

Din anul 2002 și până în urmă cu doi ani,  la Poarta Sărutului din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu au fost oficializate peste 300 de căsătorii, toate de Revelion.

Politica