sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drepturi de autor de peste 1.300.000 lei

Consilierul local PLUS, avocatul Lucian Săuleanu, decan al Baroului Dolj, solicită înființarea unei comisii care să analizeze toate procesele în care Primăria Craiova este bună de plată. Aceasta, pentru a se asigura că pot fi recuperați banii de la cei direct responsabili și a nu mai fi plătite prejudiciile din banii craiovenilor.
„Mă interesează toate hotărârile prin care primăria este obligată la plata unor sume. Să ni se prezinte stadiul tuturor proceselor și hotărârilor puse în executare și a sumelor pe care le plătim. Aici nu este vorba să atragem atenția, pur și simplu să recuperăm sumele respective. Cineva trebuie să își asume și trebuie să înțelegem acest lucru. Că a fost în 2009, nicio problemă. Ne întoarcem în timp și vedem în ce măsură mai este posibil”, a declarat Lucian Săuleanu.
Ideea a pornit de la faptul că la rectificarea bugetară, municipalitatea a trebuit să aloce 1.379.000 lei pentru plata drepturilor de autor către Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturi de Autor după ce în 2009 a pierdut un proces. Este vorba despre concerte organizate de administrația Solomon care a uitat să plătească drepturi de autor.

Alexandru Nica

Politica