vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova – FCSB, duel pentru supremație în Liga 1

CSU Craiova primește vizita celor de la FCSB, vineri seara, de la ora 20:30. Duelul va conta pentru etapa cu numărul 14 din Liga 1. În urma meciului, una dintre cele două echipe va fi pe primul loc, combatantele fiind despărțite de un singur punct în clasament.
Dacă se ține cont de rezultatele din ultimele 5 partide în care CSU Craiova și FCSB s-au confruntat, bucureștenii sunt clar favoriți, având 4 victorii și o singură înfrângere în fața trupei din Bănie. Totuși, ultimul meci direct a fost câștigat de alb-albaștri, în play-off-ul sezonului precedent. De atunci s-au schimbat destul de multe lucruri la Craiova, de la jucători, până la antrenor.
Corneliu Papură l-a înlocuit pe Cristiano Bergodi și este răspunzător de rezultatele echipei, cel puțin până în pauza competițională. CSU și FCSB au antrenori cu puțină experiență, dar obiective identice. Ambele formații își doresc să câștige titlul și să producă bani pentru club din vânzarea de fotbaliști.
Atât Mihai Rotaru, cât și Gigi Becali se orientează să promoveze tineri, care pot fi vânduți pe bani mulți în străinătate. Deocamdată, patronul celor de la CSU a avut mai mult succes pe plan financiar în ultimii ani, după ce i-a vândut pe Băluță, Mitriță, Ivan, Gustavo, Vătăjelu și Mihăilă, în timp ce Becali ține la preț când vine vorba de fotbaliștii cel mai bine cotați de la FCSB: Man, Coman sau Moruțan.
Corneliu Papură este încrezător înainte de meciul cu FCSB, dar nu crede că ar fi o tragedie dacă oltenii ar pierde, așa cum nu trebuie să se vadă campioni în cazul unei victorii.
„Este un meci important, împotriva unei echipe bune din campionatul nostru. Trebuie să dăm mai mult în acest meci pentru a reuși să câștigăm împotriva FCSB-ului. Trebuie să fim mult mai atenți. Primul obiectiv este să câștigăm cu ei, după aceea vom vedea. În fiecare etapă avem examen, trebuie să îl treci și să faci tot ce depinde de tine să câștigi. Toate echipele au părți vulnerabile, încercăm să le găsim, împreună cu băieții și să le speculăm, să profităm de ele. Noi ne dorim mereu să câștigăm. FCSB are jucători buni de atac, cu multe goluri marcate, nu numai Man este periculos. Trebuie să ne autodepășim pentru a obține mai mult decât în sezonul trecut, să fim top în toate meciurile. Vom fi pregătiți să dăm maxim pentru fiecare meci. Un rezultat favorabil ar fi extraordinar. Important este să dăm totul pe teren, indiferent de numele pe care îl avem”, a declarat Papură.
Mirko Pigliacelli nu se teme de FCSB și consideră că la CSU sunt fotbaliști cel puțin la fel de buni ca elevii lui Toni Petrea: „Va fi un meci complicat împotriva unei echipe bune și organizate. Au jucători valoroși. Vom face ce trebuie pentru a lua cele trei puncte. Sunt foarte importante pentru noi pentru a fi acolo sus. FCSB are foarte mulți jucători buni. Totuși, cred că noi avem jucători la fel de buni sau chiar mai buni. Prima pentru noi sunt cele trei puncte, jucăm pentru a câștiga. Dacă vine și prima în bani, e bine, dar noi luptăm pentru puncte. E important pentru moral că suntem pe primul loc înainte de meciul de vineri. Trebuie să facem orice pentru a rămâne acolo. La Craiova e presiune, cine nu poate rezista presiunii nu are ce căuta la Universitatea. Trebuie să câștigăm campionatul, nu s-a mai luat de foarte mult timp”.

Politica