vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oncologia și Dermatologia de la SCJU, modernizate

A fost semnat contractul privind demararea procesului de modernizare a clinicilor de Oncologie și Dermatologie, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a semnat, marți după-amiaza, contractul în baza căruia imobilul în care se află cele două secții urmează a fi reabilitat, investiția ridicându-se la aprximativ trei milioane de euro, proiect finanțat cu fonduri europene.

„Intrăm în linie dreaptă cu un nou demers important pe care Consiliul Județean îl derulează la cea mai mare unitate medicală din Oltenia, SCJU Craiova. Contractul pe care l-am semnat cu firma care a câștigat licitația vizează modernizarea clădirii în care se află Clinicile de Oncologie și Dermatologie, iar efectul va fi o îmbunătățire substanțială a condițiilor în care sunt tratați pacienții internați aici. Este un proiect pentru care specialiștii de la CJ Dolj au reușit să obțină fonduri prin Programul Operațional Regional, însă care prevede și o cofinanțare consistentă din partea instituției noastre. O serie de lucrări extrem de necesare nu erau considerate eligibile în cadrul acestei axe, însă nici nu se putea renunța la ele, dacă ne doream să realizăm o investiție cu adevărat completă. Astfel, pe lângă reabilitarea termică a imobilului, proiectul nostru include o serie de alte intervenții, de la recompartimentarea spațiilor interioare la instalarea a două ascensoare exterioare”, a declarat Cosmin Vasile.

Forul conducerii Consiliului Județean a evidențiat importanța pe care instituția o atribuie sănătății, astfel că modernizarea celor două secții ale SCJU constituie doar începutul inițiativelor demarate de CJ, urmând o perioadă de dezvoltare și prosperitate în acest sens.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Facem, prin acest demers, un prim pas în direcția pe care am anunțat-o și care reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean în sfera sănătății, aceea de a crea la Craiova, cu ajutorul fondurilor europene, un institut oncologic. Acesta va pune la dispoziția doljenilor servicii medicale moderne pentru depistarea și tratarea cancerului și, totodată, va derula activități de cercetare și educație în acest domeniu“, a conchis președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Contractul „Lucrări de intervenție pentru creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii publice (Corp C2) situate în Str. Tabaci, nr. 1, Municipiul Craiova, județul Dolj” a fost atribuit prin licitație societății Team World Construct SRL, la o valoare de 10.935.813,66 lei, inclusiv TVA, având prevăzută o durată de realizare de 24 de luni.

Andreea TIGOIANU

Politica