sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Comuna Șimian, în cartea recordurilor electorale!

Comuna Șimian din județul Mehedinți ar putea intra cu brio în cartea recordurilor electorale din țară! La Șimian au fost mai mulți votanți pe listele suplimentare, decât pe cele permanente. În unele sate/ secții de votare, prezența a fost de peste 200%.

În total, pe raza comunei Șimian au fost amenajate 9 secții de votare (de la numărul 260, la numărul 268). Votanții de pe listele suplimentare au fost mai mulți decât cei de pe listele permanente, ceea ce arată faptul că întreaga comună a fost o ,,atracție turistică”  electorală uriașă în ziua alegerilor parlamentare. Statistic, la Șimian, pe listele electorale permanente sunt înscriși 8.570 de alegători. Doar 2.821 dintre aceștia au votat efectiv. Pe listele suplimentare au votat 3.809 alegători, iar un număr de 68 de alegători au solicitat urna mobil. În comuna Șimian au fost, de fapt, patru secții de votare unde s-au bătut toate recordurile. La secția 265, amenajată în Școala Generală I-IV din satul Dedovița Nouă prezența la vot a fost de 237,24 la sută. Au votat 809 alegători, dintre care 674 de alegători au votat pe listele suplimentare.

La secția 266, amenajată în Școala Generală I-IV din satul Poroina, prezența la vot a fost de 164,40 la sută. Au votat 388 de alegători, din care 299 de alegători au votat pe listele suplimentare;

Policlinica Buna Vestire Craiova

La secția 267, amenajată în Școala Generală I-IV din satul Poroina, prezența la vot a fost de 151,43 la sută. Au votat 421 de alegători, din care 328 de alegători au votat pe listele suplimentare;

La secția 268, amenajată în Școala Generală din satul Valea Copcii, prezența la vot a fost de 237,27 la sută. Au votat 261 de alegători, din care 214 alegători au votat pe listele suplimentare.

 Satul Valea Copcii a ajuns celebru

 Un sătuc din comuna mehedințeană Șimian a ajuns celebru în toată țara, cu ocazia alegerilor parlamentare. Este vorba de Valea Copcii, unde s-a consemnat o prezență la vot de 237,27 la sută. De fapt, nu bieții oameni ai satului amintit sunt cei care s-ar fi îmbulzit la secția de votare, ci „turiștii”. Turismul electoral este cel care face celebră Valea Copcii.

Până la închiderea urnelor, în secția de votare nr. 268, amenajată în Școala Generală Valea Copcii, prezența la vot a fost de 237.27 la sută. În satul respectiv sunt înscriși pe listele electorale permanente 110 persoane, doar că, stupoare, nu toți localnicii s-au prezentat la vot. Doar 47 de localnici get-beget au venit la vot, însă diferența au făcut-o „turiștii”. Pe listele suplimentare de la secția de votare din satul Valea Copcii au votat 214 alegători. 

Într-un alt sat, Dedovița Nouă, nu mai puțin de 674 de alegători au votat pe listele suplimentare. Asta în condițiile în care la Dedovița Nouă sunt înscriși pe listele electorale permanente un număr de 341 de alegători. Dintre aceștia, doar 134 au votat. Restul până la 388 de alegători prezenți în secția de votare 265 de la Școala Generală I-IV Dedovița Nouă, au fost  „turiști electorali”.

Politica