sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiscul reia popririle

Suspendarea popririlor pentru datorii fiscale instituită iniţial la 21 martie şi prelungită de mai multe ori, expiră la data de 25 decembrie, ceea ce înseamnă că porprile pe conturi pot fi reluate din data de 26 decembrie.

Având în vedere că România nu are în acest moment un  Guvern cu puteri depline care să poată emite o nouă OUG de amânare, iar Parlamentul, care ar putea decide suspendarea printr-un proiect de lege, nu are suficient timp la dispoziţie până în data de 26 decembrie, o nouă suspendare a popririlor nu este posibilă, explică avocatnet.ro.  

Din 26 decembrie, se pot calcula dobânzi şi penalităţi atât pentru datoriile de dinainte de 21 martie, dar şi pentru datoriile noi care devin scadente. La fel se va întâmpla pentru plata cu întârziere a ratelor din graficele de eşalonare neachitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la caz la caz, autorităţile vor decide dacă fac inspecţia fiscală înainte sau după rambursarea TVA-ului, în baza analizei de risc. Inspecţia ulterioară se va decide tot în baza analizei de risc, pentru cei care primesc banii fără control în avans.

Activităţile Fiscului privind popririle au fost amânate de patru ori din 21 martie până acum.

Politica