joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UNICEF cere ca profesorii să fie vaccinați împotriva COVID-19 cu prioritate

UNICEF a cerut luni ca personalul didactic să aibă prioritate la administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru ca actul predării să se poată desfășura cu prezență fizică, iar școlile să poată să rămână deschise.

Potrivit unui comunicat, Fondul Internațional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite cere ca profesorii și învățătorii să fie vaccinați imediat după personalul sanitar din prima linie și categoriile de risc, cele două grupuri care vor fi primele vaccinate în majoritatea ţărilor.

 „Pandemia de COVID-19 a perturbat educaţia copiilor din lumea întreagă. Vaccinarea cadrelor didactice reprezintă un pas important spre revenirea la normal în educaţie”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ea mai spune că, cu cât copiii vor sta mai mult timp în afara școlii, cu atât este mai probabil ca aceștia să nu se mai întoarcă niciodată la școală, astfel că pentru părinții lor va fi mult mai dificil să revină la locurile de muncă.

 ”Sunt decizii dificile care obligă la compromisuri dificile. Însă ce nu ar trebui să fie dificilă este decizia de a face tot ce ne stă în putinţă pentru a apăra viitorul următoarei generaţii. Un prim pas în acest sens este protejarea celor care le deschid drumul spre viitor”, a mai spus Fore.

UNICEF a reamintit că ”deciziile de a închide şcolile la nivel naţional au perturbat învăţarea pentru aproape 90% dintre elevii lumii”. Potrivit instituției centrele de învăţământ erau închise pentru 1 din 5 copii din întreaga lume, reprezentând aproape 320 de milioane de elevi.

În acest context, UNICEF face apel ca, la administrarea vaccinului împotriva COVID-19, cadrele didactice să aibă prioritate, după vaccinarea personalului medical din prima linie şi a categoriilor cu risc crescut. Acest lucru va permite protejarea cadrelor didactice împotriva virusului pentru a putea preda în clase şi, în consecinţă, pentru a păstra şcolile deschise.

Politica