sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul român vaccinat împotriva COVID-19 este un medic rezident

Primul român vaccinat împotriva COVID-19 este un medic rezident care lucrează în Marea Britanie cu pacienții care suferă de noul coronavirus. El a făcut mărturisiri despre cum se simte după ce și-a făcut vaccinul de la Pfizer, care este utilizat în campania de vaccinare din Anglia, relatează cancan.ro

„Salut! Sunt medic rezident in UK (Birmingham) și tocmai am primit prima doză de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer). M-am gândit că un AMA ar fi util dacă aveți întrebări”, a postat medicul.

Acesta a răspuns la peste 300 de întrebări ale oamenilor curioși să afle despre acest vaccin. Mai ales că, el s-a vaccinat suferind de astm și atopie, iar în lunile aprilie și mai a fost bolnav de COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 9 ianuarie este programat pentru cea de-a doua doză de vaccin.

Întrebat de utilizatori care ar putea fi efecte secundare ale vaccinului anti-Covid-19, medicul a precizat în detaliu.

„Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil sa apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului. Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri in rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut.

De exemplu în cazul astmului (și eu am astm) o formă gravă ar însemna multiple spitalizări pentru episoade grave, șederi în spital la terapie intensivă datorate astmului etc. Eu sunt o persoană cu atopie (multiple alergii la mai multe lucruri, printre care și ambrozie) și nu am avut niciun fel de reacție alergică sau înrăutățire a alergiilor pe care le am”, a mai spus acesta.

Marea Britanie a demarat marți, 8.12.2020, o amplă campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

Potrivit guvernului britanic, vor fi folosite pentru început 800.000 de doze din vaccinul produs de BioNTech și Pfizer.

Vaccinate vor fi mai întâi persoanele trecute de 80 de ani și personalul medical.

Politica