Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olanda anunță cinci săptămâni de „lockdown”, o măsură fără precedent

Publicat

pe

”Olanda se va închide timp de cinci săptămâni, până pe 19 ianuarie”, a spus premierul Mark Rutte, într-o conferință televizată de la sediul guvernului de la Haga. Este cea mai severă măsură adoptată până acum în această țară și intervine chiar în prag de sărbători.

„Nu avem de-a face cu o simplă gripă, aşa cum cred oamenii din spatele nostru”, a comentat prim-ministrul olandez situaţia, referindu-se la protestatarii care s-au adunat în fața guvernului și care l-au fluierat, scrie Agerpres care citează agențiile internaționale de presă.

Măsurile anunţate sunt cele mai severe de la începutul pandemiei noului coronavirus. În martie, Olanda a aplicat „izolarea inteligentă”, menţinând deschise magazinele şi închizând şcolile. 

Aceste măsuri vor dura până la 19 ianuarie și au fost luate deoarece numărul contaminărilor a înregistrat o creştere bruscă şi bilanţul deceselor a depăşit 10.000.

Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi.

Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile vor închide începând de miercuri.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a adăugat Mark Rutte.

Premierul olandez le-a cerut concetăţenilor săi să-și reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maximum doi, numărul invitaţilor cu ocazia sărbătoririi Crăciunului.


Continue Reading