vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ei sunt gemenii de aur din gimnastică!

Gabriel și Robert Burcănete, gemenii născuți la distanță de câteva secunde, câștigă medalii peste medalii pentru România, iar pentru Gabriel, ultima este și cea mai importantă: a devenit campion european de juniori la sărituri.
Au 18 ani, fac gimnastică de la 6 și cu greu îi deosebești pentru că seamănă ca două picături de apă. Cu toate acestea, unul este mai mare decât celălalt cu doar câteva secunde.
După atâția ani de gimnastică și tot atâtea sacrificii, au venit și rezultatele. Anul trecut, Gabi a devenit campion mondial la juniori la sărituri, iar duminică, la Campionatele Europene de Gimnastică Masculină de la Mersin, a cucerit medalia de aur în aceeași probă. Fratele său, Robert a pierdut podiumul la câteva miimi de punct. La cele mai multe competiții, băieții merg împreună.
„La fiecare concurs e rivalitate, fiecare vrea să câștige, dar nu ne supărăm” – Robert Burcănete, component al lotului național masculin de juniori la gimnastică.

Tinerii au și un vis!
„În 2024 vrem să fim împreună la Jocurile Olimpice” – Gabriel Burcănete, component al lotului național masculin de juniori la gimnastică.
În cadrul Campionatelor Europene de juniori de la Mersin, românul a terminat finala de ieri cu o medie de 14.283, fiind urmat de ucraineanul Ilia Kovtun, campionul de la individual compus, cu 14.083 și de turcul Bora Tarhan, cu 14.016.
Pe locul 4 s-a clasat fratele lui Gabriel, Robert, cu 13.899. În proba de inele, Gabriel Burcănete a ocupat locul 4, cu 12.966. Sportivul de 18 ani mai are în palmares un titlul modial la juniori, obținut anul trecut, la Gyor, tot în proba de sărituri.

Au câștigat 12 medalii la naționale
Gemenii Gabriel și Robert Burcănete câștigă medalii după medalii pentru România, iar de la Campionatele Naționale s-au întors acasă cu 12.
Băieții au ajuns la gimnastică dintr-o simplă întâmplare, iar acum nu își închipuie cum ar arăta viața lor fără sportul pe care îl practică la nivel de performanță.
„Eram mici și plini de energie, nu stăteam locului, săream prin pat, făceam numai prostii. Mama avea o colegă la serviciu și ne-a dus acolo” – Robert Burcănete, component al lotului național masculin de juniori la gimnastică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Drăgulescu a ratat „la mustață” o nouă medalie europeană
Marian Drăgulescu, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, s-a clasat în finala de la sărituri pe locul 4, cu 14.283. Podiumul a fost ocupat de ucraineanul Igor Radivilov cu 14.733, bulgarul Yahor Sharamkou, cu 14.700 și sportivul din Israel, Artem Dolgopyat, cu 14.483. Pe 18 decembrie, Marian Drăgulescu va împlini 40 de ani.

Larisa Iordache, primul european după o pauză de 38 de luni
Loturile de senioare și de junioare de gimnastică au plecat ieri în Turcia, la Mersin, unde între 17 și 20 decembrie vor avea loc Campionatele Europene de Gimnastică Feminină.
Larisa Iordache va lua startul cu echipa României, după 3 ani și două luni de la accidentarea gravă suferită la piciorul stâng, la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Montreal. Alături de Larisa, România va mai fi reprezentată de Daniela Trică, Antonia Duță, Silviana Sfirigiu și Ioana Stănciulescu. Lotul a fost stabilit vineri, după o ultimă verificare precompetițională la Izvorani.
SPORTS NET

Politica