sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România U21 la EURO: eroii calificării

România U21 a obținut o nouă calificare la Campionatul European, a doua consecutivă, după o campanie în care s-a clasat pe locul 2 într-o grupă cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta.
Tricolorii U21 au încheiat preliminariile cu 20 de puncte, după ce a obținut 6 victorii și 2 remize, pierzând doar două meciuri, ambele în deplasare, 0-1 în Danemarca și în Ucraina. Punctajul obținut a fost suficient pentru ca elevii lui Adi Mutu să se numere între cele mai bune cinci locuri doi și să își asigure prezența la EURO 2021.
România U21 a fost condusă în această campanie de doi selecționeri: Mirel Rădoi și Adrian Mutu, fiecare obținând câte 10 puncte în grupă. Naționala a reușit să marcheze 22 de goluri în cele 10 meciuri, cu unul mai mult chiar și decât Danemarca, formație ce a câștigat grupa. Și apărarea tricoloră s-a descurcat mai bine decât cea daneză, doar 7 goluri primite spre deosebire de cele 9 încasate de danezi. În preliminarii, cei doi selecționeri au convocat în total 52 de jucători pentru cele 6 acțiuni ce au avut loc. Dintre aceștia, 13 nu au bifat niciun minut.
TOP 10 FOTBALIȘTI DUPĂ MINUTE JUCATE ÎN PRELIMINARII:  Andrei Vlad 720, Alexandru Pașcanu 713, Dennis Man 616, Darius Olaru 548, Andrei Ciobanu 530, Radu Boboc 526, Marius Marin 523, Andrei Chindriș 507, Denis Haruț 450, Valentin Mihăilă 420. Astfel, se poate schița și un prim 11 pe care Adi Mutu se va baza la EURO.
Cei mai buni marcatori au fost Valentin Mihăilă, cu 5 goluri, urmat de Dennis Man, cu 3 reușite. Cel mai tânăr jucător utilizat a fost fundașul Radu Drăgușin. Acesta a debutat în meciul Finlanda – România (1-3) la vârsta de 18 ani și 7 luni!
România U21 a picat, din nou, într-o grupă complicată la EURO. Tricolorii vor da piept cu Ungaria, Germania și Țările de Jos.
Grupele EURO U21:
Grupa A: Ungaria, Germania, ROMÂNIA, Țările de Jos.
Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia.
Grupa C: Rusia, Islanda, Franța, Danemarca.
Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția.
Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie 2021, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai și 6 iunie 2021.
„Este o grupă dificilă, dar așa e la turneul final. Dacă vrem să arătăm că avem valoare, trebuie să jucăm împotriva celor mai puternici. Eu sunt sigur că România va face o impresie bună. La EURO 2019 s-a setat un standard, vrem să egalăm performanța, dacă nu chiar să o și depășim. Vom analiza atent adversarii și sper să ne luăm revanșa în fața Germaniei. E o mare onoare pentru mine să merg la un turneu final ca selecționer al României. Personal, îmi doresc să jucăm finala”, a declarat Adrian Mutu, selecționerul naționalei U21 a României.

Politica