sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Căsătoriile la Poarta Sărutului pot fi interzise de Revelion

Cuplurile din Târgu Jiu nu au renunțat la gândul unei căsători la Poarta Sărutului, de Revelion, chiar dacă pandemia încă nu a fost oprită, iar virusul încă face victime în fiecare colț al țării. Primarul orașului, Marcel Romanescu, este dispus să oficializeze ceremonii în noaptea dintre ani, dar are nevoie de o aprobare pe care încă o așteaptă.

Edilul spune că nu este exclus ca aceste ceremonii să fie permise, dar cu repsectarea anumitor reguli: participanții să fie cât mai puțini și să completeze o declarație.

„Noi vom încerca să organizăm în continuare căsătoriile la Poarta Sărutului. Sunt interzise ieșirile, dar, în condițiile în care ai declarația, iar în declarație există un lucru foarte bine specificat, se pot organiza aceste evenimente. Din punctul meu de vedere, mai ales că suntem convocați la Instituția Prefectului pentru a discuta strict probleme legate de COVID, voi ridica și această problemă. S-ar putea ca toți cei care participă la acel moment să fie obligați, respectând legea, să completeze o declarație. Până la urmă este un eveniment în aer liber. Legea nu interzice organizarea evenimentelor într-o anumită limită și vreau să reglez acest lucru în ședința de la Instituția Prefectului. Cu un număr redus de persoane, bineînțeles, așa cum prevede legea. Nu ne mai așteptăm la sute de persoane care să fie prezente în noaptea dintre ani. Ar fi păcat. Este un moment pe care îl sărbătorim de foarte mulți ani la Târgu Jiu și ar fi păcat să nu găsim o soluție pentru a organiza acest eveniment în continuare ”, a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, potrivit igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Târgujienii au început deja să depună cereri pentru a se căsători de Revelion, la Poarta Sărutului, dar primarul evită să le înregistreze actele până nu primște aprobarea.

„La momentul acesta sunt două solicitări, nedepuse încă. I-am rugat pe colegii mei de la Evidența Populației să nu înregistreze încă cererile, până nu reglăm foarte bine cu instituțiile abilitate. Să nu îi punem pe oameni să depună solicitările, iar după aceea să le comunicăm că nu se pot organiza astfel de evenimente”, a mai transmis Marcel Romanescu.

Anul trecut, Primăria Târgu Jiu le aducea la cunoștință persoanele ce doreau să se căsătorească la Poarta Sărutului în noaptea dintre ani că se puteau înscrie în perioada 19-20 decembrie. Se pare că şi cuplurile domiciliate în alte localităţi aveau dreptul la acest lucru. Din anul 2002 și până în urmă cu doi ani,  la Poarta Sărutului din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu au fost oficialziate peste 300 de căsătorii, toate de Revelion.

Politica