vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poluatorii Craiovei, amendați. CET II, pe listă

După ce craiovenii s-au plâns, în repetate rânduri, de poluarea din oraș, Garda de Mediu Dolj a decis sa facă verificări. A descoperit că oamenii aveau dreptate. Poluatorii au fost amendați. Între aceștia, CET II Bariera Vâlcii.

„Incepand cu luna octombrie la Comisariatul Judetean Dolj al GNM au fost inregistrate foarte multe sesizari cu privire la disconfortul olfactiv, datorat vicierii calitatii aerului cu fum gros,înecăcios si miros de materiale arse, in mai multe zone ale municipiului Craiova.
Petru a da curs solutionarii acestor sesizări incepand cu data de 29.10.2020 se desfășoară acțiuni comune, cu participarea reprezentanților IPJ Dolj, IJJ Dolj, ISU Dolj, Politiei Locale Craiova si Comisariatul Judetean Dolj al GNM, pentru a identifica surse de poluare si a eradica arderile de materiale, in scopul valorificării componentei metalice.
Astfel au fost verificate mai multe persoane fizice si juridice din cartierele 1Mai-Popoveni, Bariera Vâlcii si Rovine II-Calea Severinului, care desfasurau activitati neautorizate de colectare deseuri si dezmembrari vehicule, fiind sanctionate contraventional conform legislatiei de mediu, si care fac si obiectul unor controale de specialitate in domeniile legislatiei fiscale si economice.
In perioada 07.11.2020-11.12.2020 Comisariatul Judetean al GNM a efectuat control si inspectie si la CET II Bariera Valcii ,ca urmare a deselor manevre de pornire –oprire a celor doua blocuri energetice.
In intervalul de timp in care se repetau aceste manevre instalatia de depoluare aferenta blocurilor energetice nu functioneaza si evacuarea gazelor de ardere pe cosul vechi produce poluare.
In urma finalizari controlului CETII Bariera Valcii a fost sanctionata cu amenda de 100 000 lei si au fost impuse 7(sapte) masuri de remediere.” – arată Garda de Mediu Dolj, într-o informare publicată pe facebook.

Politica