joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jean Michele Jarre, concert live în toată lumea din Notre Dame

Anul acesta noaptea de Revelion va fi specială, Parisul a fost nevoit sa renunte la traditionala petrecere in strada care avea ca punct final focul de artificii, inlocuind totul cu un concert Jean Michele Jarre live in realitatea virtuala din Notre Dame. Concertul va fi transmis pe youtube si facebook, va incepe la ora 23.25 si va dura 50 de minute, iar Jean Michel Jarre – care va canta in direct- va aparea sub forma unui avatar in catedrala digitalizata inainte de incendiul din 2019, potrivit urban.ro.

Spectacolul e patronat de UNESCO, sustinut de primaria Parisului si se vrea a fi un mesaj de speranta pentru vremurile dificile, dar si o ocazie de a aduce un omagiu Catedralei Notre Dame. El se va numi “Welcome to the other side”

Jean Michel Jarre spune ca este onorat sa poata aduce o bucurie la sfarsit de an atat muzicienilor cat si celor care iubesc Parisul si anunta ca a reorchestrat albumul “Electronica” pentru acest spectacol.

Show-ul va fi dfuzat gratuit in lumea intreaga si este realizat impreuna cu compania franceza VRrOOm. Nu este prima data cand Jarre are un concert in realitatea virtuala, in vara artistul – cu acceasi echipa de la VRrOOm – a avut spectacolul Alone Toghether in care a aparut tot ca un avatar si a interactionat cu spectatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jean Michel Jarre are 71 de ani si a fost considerat intotdeauna un pionier al muzicii electronce si un vizionar in ceea ce priveste evolutia muzicii si a concertelor.

Albumul sau de debut Oxygene, aparut in 1976, a fost un hit international si s-a vandut, doar in Franta, in 1,75 milioane de exemplare. Concertele sale in aer liber cu concepte sofisticate si muzici care imbina mai multe genuri au avut intotdeauna milioane de spectatori: de ziua Frantei in 1979 a cantat in Place de la Concorte pentru un milion de francezi, in septembrie 1997 a cantat la Moscova pentru 3,5 milioane de spectatori.

Politica