Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Diplome de bac falsificate: 23 de percheziții la locuințele persoanelor bănuite!

Publicat

pe

Polițiștii și procurorii din Constanța au făcut joi 23 de percheziții la persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracțional specializat în înșelăciune și care ar fi falsificat diplome de bacalaureat sau certificate de calificare profesională, potrivit Digi24.ro. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în urma perchezițiilor de joi au fost ridicate 4 diplome de bacalaureat, 27 certificate de calificare și 2 diplome de absolvire 12 clase.

Tot în acest caz, procurorii și polițiștii au făcut în 2 decembrie alte 11 percheziții domiciliare pe raza localităților Mangalia și Medgidia. În acest dosar se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de: grup infracțional organizat, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, constând în falsificarea diplomelor de bacalaureat, certificate de calificare profesională, certificate de absolvire cu diferite specializări.

Atunci, anchetatorii au ridicat 5 imprimante multifuncționale, 6 unități PC, laptop-uri, stick-uri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, telefoane mobile, 2 ștampile și 62 de diplome și certificate de calificare. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism marca Peugeot 307. Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 80.000 lei. Potrivit procurorilor, ancheta continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării activității lor infracționale. În cauză s-a beneficiat de sprijinul autorităților austriece, prin Ordin European de Anchetă.

© 2022. Toate drepturile rezervate.