vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Unde se va face vaccinarea

Având în vedere ordinul Ministerului Sănătății privind organizarea centrelor de vaccinare anti-COVID în județe, Prefectura Dolj a anunțat că, atât în Craiova, cât și la nivelul județului, au fost stabilite centrele de vaccinare.
În Craiova, vor fi 14 astfel de centre: Stadion – 6 centre, Polivalenta – 4 centre, Sala de sport a Școlii Nr. 32 – 1 centru, Sala de Sport a Școlii Nr. 12 – 1 centru, precum și la Hotelul Grifon – 2 centre.
În Dolj, s-au stabilit alte 12 centre de vaccinare, câte unul la: Dăbuleni, Filiași, Segarcea, Băilesti, Calafat, Călarași, Daneți, Moțăței, Ostroveni, Poiana Mare, Sadova și Valea Stanciului, precizează reprezentanții Prefecturii Dolj.
„Începem un lung şir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Naţional. Aşteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unităţile de vaccinare, cât şi cele din alte spaţii identificate. Trebuie să colaboraţi la nivel local cu reprezentanţii prefecturilor şi cei ai comitetele judeţene de urgenţă care vă vor acorda tot sprijinul”, este mesajul transmis de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.
Până în momentul de față, au fost identificate 302 centre de vaccinare în unităţi sanitare pentru demararea imunizării personalului medical şi 597 centre, în alte spaţii, în afara unităţilor sanitare pentru etapele de vaccinare II şi III, conform Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, scrie Mediafax.
În total vor fi înfiinţate, conform datelor actuale, circa 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel naţional.

Andreea TIGOIANU

Politica