sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. 50 de paturi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina conectate la instalaţia de oxigen

Încă 50 de paturi din clădirea Secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, în care sunt internaţi pacienţi cu suspiciune de COVID-19, au fost conectate la instalaţia de oxigen a spitalului.

Managerul unităţii medicale, Dan Stana a spus că: „La Secţia de boli infecţioase, în clădirea pentru suspecţi de infectare cu noul coronavirus, unde sunt 50 de paturi, au fost instalate prize de oxigen pentru fiecare pat, a fost extinsă instalaţia de oxigen şi în această clădire şi a fost conectată la reţeaua spitalului. Până acum foloseam butelii de oxigen pentru pacienţii internaţi în această clădire. În ultima perioadă aproximativ 70% dintre pacienţii internaţi aici au avut nevoie de oxigen”.

Tot acesta a declarat că în clădirea Medicală, în care sunt internaţi pacienţii confirmaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2, în saloanele de la două etaje sunt prize noi de oxigen pentru fiecare pat, iar la alte două etaje au prize de oxigen numai o parte dintre paturi, astfel că sunt folosite şi butelii de oxigen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marţi, la SJU Slatina erau internaţi 70 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 sau suspecţi de infectare cu noul coronavirus, potrivit Digi24.

Politica