miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cât timp n-ai voie să consumi alcool după ce te-ai vaccinat împotriva COVID-19!

Persoanele care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus au fost îndemnate de autoritatile sanitare ruse sa se abtina de la consumul de alcool 56 de zile, transmite agentia EFE, potrivit ziare.com.

,,Doua saptamani inainte de imunizare (prima doza de vaccin – n.red.) trebuie categoric sa nu se consume (alcool). Formarea imunitatii inseamna 21 de zile intre cele doua injectii si alte 21 de zile dupa”, asadar in total 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitara rusa, la postul de radio Komsomolskaia Pravda.

Ea a subliniat ca cei care se vaccineaza trebuie sa aiba mare grija de organismul lor in acest interval de timp daca doresc sa-si intareasca sistemul imunitar in fata coronavirusului.

,,Daca dorim sa avem sanatate si autoaparare (imunitara), atunci trebuie sa lasam organismul sa o formeze. Pentru aceasta, nici inainte, nici dupa, nici in timpul (vaccinarii nu trebuie sa se consume alcool – n.red.). Pur si simplu deloc si in niciun caz”, a explicat responsabila sanitara rusa despre consumul de votca si alte bauturi alcoolice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

In cazul unor efecte adverse generate de abstinenta fortata la alcool, ea le-a recomandat celor care sufera vreun ”disconfort” din acest motiv sa apeleze la medic. Vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut saptamana trecuta celor care doresc sa se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V sa nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsa acum de Anna Popova la 56 de zile.

Potrivit presei ruse, pe retelele de socializare multi cetateni rusi au reactionat negativ fata de acest indemn la abstinenta la alcool, mai ales ca se apropie sarbatorile de iarna. Responsabila sanitara rusa a mai spus marti ca Rusia este pregatita pentru vaccinarea masiva gratuita si voluntara ordonata de presedintele Vladimir Putin, intr-o tara ce a inregistrat pana in prezent 44.159 de decese in randul celor peste 2,5 de milioane de persoane testate pozitiv la COVID-19.

Politica