joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinul anti-Covid va fi testat și pe copii

Compania farmaceutică Moderna a anunțat că intenționează să înceapă, în curând, testarea vaccinului său împotriva virusului Sars-Cov-2 și în rândul copiilor. La teste vor participa 3.000 de copii cu vârste între 12 și 17 ani, transmite realitatea.net

Din cei 3.000 de copii care vor fi testați, jumătate vor primi două doze la un interval de patru luni, iar cealaltă jumătate, un placebo. Reprezentanții companiei nu au dat însă detalii legate de momentul în care va începe testarea primilor voluntari.

”Deocamdată, vaccinarea este aprobată – mă refer la CDC și la Food and Drug Administration din SUA și la Agenția Medicamentelor din Europa – de la 16 ani în sus, deci deocamdată pentru adolescenți. Există deja vaccinări experimentale. Pe lângă Moderna este și concernul Pfizer și Asta Zeneca, care în partea finală a experimentului introduc și loturi de copii între 5 și 12 ani. Cercetărorii actuali, și iarăși citez CDC-ul, au spus că, deocamdată, vaccinarea populației începe fără administrarea la copii, deci nu se face încă la copii”, a anunțat medicul pediatru Ioan Gherghina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Studiul la care au participat 30.000 de adulți a indicat că vaccinul Moderna are o eficiență de 94,1%.

Politica