joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șpagă pentru permis. Doi, la judecată

Ofițerii anticorupție din Olt au trimis în judecată doi inculpați acuzați de luare de mită și mărturie mincinoasă, în cazul unei intervenții la examenul de obținere a permisului auto.
,,Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au întocmit, la data de 25 noiembrie, rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă și, respectiv, mărturie mincinoasă, dosar în care polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt au desfășurat activități investigative și de cercetare penală în baza delegărilor”, potrivit unui comunicat emis de DGA.
Persoana care a denunțat fapta celor doi inculpați mărturisește că unul dintre aceștia i-ar fi cerut suma de 400 de euro pentru a facilita relația cu polițiștii prezenți la examenul auto.
,,La data de 18 iulie 2019, inculpatul a pretins şi a primit suma de 400 euro de la persoana denunțătoare, în schimbul promisiunii că va interveni şi îi va determina pe funcţionarii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Olt, poliţişti examinatori, să faciliteze obţinerea permisului de conducere auto, prin admiterea la proba practică de traseu a examenului din data de 27 august 2019.
Despre aceste aspecte a cunoscut și cel de-al doilea inculpat în cauză, administrator al unei societăți comerciale, care a încercat să medieze neînțelegerile apărute între cei doi, cauzate de nereturnarea sumei de 400 euro către martorul denunțător, în situația în care acesta nu a fost promovat”, mai arată DGA.
În ceea ce privește al doilea reclamat, audiat în calitate de martor, acesta a negat orice fel de afirmație venită din partea polițiștilor, sustinând că nu îl cunoaște nici pe denunțător și nici pe inculpatul care a pretins respectiva sumă de bani.
Astfel, la data de 12 octombrie 2020 s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar în privinţa primului inculpat, pe o durată de 60 de zile.
Mai mult, forțele de ordine abilitate au instituit măsura de impunere a sechestrului asupra sumei de 400 euro în ceea ce-l privește pe vinovatul în cauză.

Andreea Tigoianu

Politica