joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguța Vasilescu despre redeschiderea piețelor și „cuvântul Înaltului de la Cotroceni”

Piețele închise se vor redeschide la sfârșitul acestei săptămâni, a afirmat zilele trecute președintele României, Klaus Iohannis, care a menționat că în urma discuțiilor cu experții, a decis împreună cu guvernul redeschiderea acestora.
În cadrul unei conferințe de presă, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a dat de înțeles că ar avea rețineri în a crede în redeschiderea piețelor, după ceea ce s-a întâmplat cu târgul de Crăciun din Craiova.

„De ce de vineri și nu de azi?! Cred că și-au dat seama că au o problemă din punct de vedere electoral, ținând cont că în piețe la momentul ăsta este o revoltă, atât a comercianților, cât și a clienților și atunci s-au gândit „hai să le deschidem că sunt alegerile”. Sunt foarte curioasă ce se va întâmpla la Craiova. Pentru că de la o declarație a lui Klaus Iohannis au pornit cu toată nebunia asta de a interzice o activitate legală a comercianților din Craiova. Și acum vreau să îi văd dacă vor asculta de cuvântul Înaltului de la Cotroceni ca să putem să funcționăm și noi măcar în această perioadă care a mai rămas până la sărbători să poată și copiii craiovenilor să se bucure de aceste facilități pe care am încercat în parteneriat cu câțiva comercianți să le punem la dispoziție și să le oferim în această perioadă de sărbători”, a spus Olguța Vasilescu.

Reamintim că târgul de Crăciun amenajat în piaţa Mihai Viteazul a fost închis de autorităţi la mai puţin de o oră de la deschiderea de sâmbătă seară. Olguța Vasilescu a afirmat că, spre deosebire de Craiova, alte orașe au astfel de manifestări.
Un exemplu dat de primarul Craiovei este târgul de Crăciun din Iaşi, unde edilul, fost pesedist este liberal.
„Spre deosebire de Craiova se comercializează mâncăruri gătite care se prepară în căsuțele respective, nu există chiuvete, așa cum avem noi, nu există măsuri de prevenție și cu toate acestea la ei funcționează, la noi nu se poate. L-aș întreba și eu pe domnul Orban dacă îl vopsim pe Moș Crăciun în galben, ne lasă totuși și pe noi să deschidem căsuțele? Pentru că suntem, la ora actuală, singurul oraș din țară care este împiedicat să facă acest lucru”, a afirmat Olguța Vasilescu.
După ce au luat decizia de a închide căsuțele din centru, reprezentanții DSV au menționat într-un comunicat de presă că motivul ar fi că nu erau racordate la apă curentă și canalizare. Primarul Craiovei a mers la fața locului și a filmat chiuvetele racordate la apă, funcționale, din căsuțele cu pricina. Olguța Vasilescu a mai precizat că nu a fost vorba despre un târg propriu-zis, ci despre chioșcuri care există și în alte zone din oraș.
„Nu aveau nevoie de niciun aviz suplimentar de la Primăria Craiova decât acordul nostru de a ocupa domeniul public. Majoritatea comercianților au avizul DSV pentru că apucaseră să și-l ia înainte să înceapă toată nebunia asta. Și la ce le-a folosit? Tot nu au fost lăsați să vândă”, a mai spus primarul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Olguța Vasilescu a mai afirmat că le-a recomandat comercianţilor să-şi deschidă căsuţele şi spaţiile aferente, pentru că nu sunt în afara legii, chiar dacă acestora le este teamă, deoarece au fost ameninţaţi că produsele vor fi confiscate şi vor primi amenzi usturătoare.
Alexandru Nica

Politica