sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Obama, Bush și Clinton se vaccinează în direct, pentru a întări încrederea americanilor în vaccinul anti-Covid

Numărul de persoane infectate crește de la o zi la alta, în Statele Unite, iar personalul medical abia mai face față. În zonele roșii, spitalele sunt pline, iar doctorii epuizați. Experții spun că s-a ajuns în această situație pentru că abordarea pandemiei a fost greșită de la bun început.

În același timp, americanii continuă să nu respecte restricțiile impuse de autorități, cum este și cazul unui bar din New York, închis cu forță de poliție. Proprietarul și-a declarat localul „zonă autonomă, liberă de măști”. Zeci de oameni au protestat fără să respecte nici măcar distanța de siguranță. Autoritățile își pun toate speranțele în mult așteptatul vaccin.

Trei foști președinți americani, George W Bush, Bill Clinton și Barack Obama s-au oferit voluntari pentru a fi vaccinați în fața camerelor de filmat. Scopul acestui gest ar fi să îi liniștească pe americani și să le întărească încrederea în vaccin. Un sondaj realizat în luna octombrie arată că 42 la sută din cetățenii Statelor Unite NU vor să se vaccineze, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, susține că în primele 100 de zile ale mandatului său le va cere cetățenilor americanilor să poarte măşti de protecție.

SUA au înregistrat joi 2.907 decese şi 210.962 de contagieri cu COVID-19, două noi recorduri de la începerea pandemiei, potrivit unui bilanţ independent al Universităţii Johns Hopkins, relatează EFE, citată de Agerpres.

Bilanţul total anunţat joi la 20:00 ora locală (01:00 GMT vineri) este de 14.112.439 de contagieri şi 276.088 de morţi, cele mai ridicate cifre decât în orice altă ţară.

Politica