vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Preot de 43 de ani a murit răpus de SARS-CoV-2

Un preot dintr-o localitate din judeţul Râmnicu Vâlcea a pierdut lupta cu COVID – 19, după mai multe săptămâni de suferinţă, deşi avea numai 43 de ani şi părea să-şi revină.

Vasile Daniel Mitu oficia slujbe de mai bine de un deceniu şi jumătate la Parohia Dăeşti I din Protoieria Călimăneşti – Vâlcea. În urmă cu mai bine de trei săptămâni a fost diagnosticat pozitiv la virusul SARS – CoV-2. 

A fost internat în spital şi părea să răspundă la tratament, dar dintr-o dată starea i s-a înrăutăţit brusc. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 1 decembrie a făcut un stop cardio-respirator, căruia nu i-a mai supravieţuit. A lăsat în urmă două copile orfane şi o întreagă comunitate îndoliată.

Reţelele de socializare s-au umplut cu mesaje de condoleanţe, după aflarea tragicei veşti. „Măi Daniele, încă nu-mi vine să cred! Mă uit pe pozele tale şi mai scap câte o lacrimă şi îmi pun intrebarea: de ce Doamne tocmai el? Atâta  blândeţe în chip, încât eu te vedeam ca pe un al doilea „Arsenie Boca”, dedicat harului. Regret că nu te-am avut Duhovnic. Ai fost de acord cu mine că o să trecem noi si de pandemia asta şi o să ne vedem cu bine şi uite ce ai făcut! Mă bucur că te-am cunoscut şi îţi mulţumesc că ai fost alături de mine când ţi-am cerut. Vei rămâne viu în amintirea noastră! Condoleanţe familiei şi putere de a depăşi momentul!” – sună un mesaj ca multe altele, care îl descriu doar în cuvinte pozitive pe cel cunoscut drept Dan Mitu.

  La fel de emoţionat este şi mesajul postat de una dintre fiicele sale: „Tati… poate însemna doar un simplu cuvânt din patru litere… dar pentru noi a însemnat o comoară. Tot ce ai realizat şi ai făcut pentru noi a fost din iubire şi sacrificiu. Încă nu pot să cred că Dumnezeu te-a luat atât de repede de lângă noi. Cuvintele nu sunt de prisos. Eşti eroul nostru şi şi cel mai puternic înger pe care îl vom purta în suflet de acum încolo. Te-am iubit! Te iubim! Te vom iubi veşnic!”, a scris Gabriela Alexandra Mitu. 

Preotul a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă «Sfântul Andrei Şaguna» din Sibiu (1996 – 2000) şi masterul la aceeaşi instituţie. Era căsătorit şi avea două fiice, Teodora şi Alexandra. 

„În perioada studiilor şi în cei 20 de ani de slujire la Sfântul Altar, a lucrat cu timp şi fără timp, punându-şi sufletul său zălog pentru mântuirea celor ce i-au fost încredinţaţi. Firea sa blândă şi iubitoare către toţi cei care veneau şi se închinau în biserica în care slujea a făcut să fie apreciat şi iubit de enoriaşii săi, cei ce recunoşteau în el pe omul lui Dumnezeu… Atent şi comunicativ, cu putere în cuvânt, doctor sufletesc şi părinte al tuturor, a trăit bucuriile şi necazurile credincioşilor ca pe ale sale, în mod tainic… a căutat să însufleţească, să zidească necontenit viaţa duhovnicească a celor ce trăiau în Parohia Dăeşti prin predicile pline de zel misonar pe care le-a rostit, prin cuvintele Sfintei Scripturi şi prin nectarul duhovnicesc al scrierilor Părinţilor cu viaţă sfântă…”, îl descrie arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Varsanufie, potrivit Adevărul.

foto: arhiepiscopiaramnicului.ro

Politica