joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Stroe (PNL): „Șansa unei generații de a-și construi viitorul în România” (interviu)

După 1 an de guvernare în minoritate, o guvernare de „tranziție” – după cum a fost numită, PNL e favorit să câștige alegerile de duminică și să construiască de data aceasta un guvern cu o majoritate stabilă, sub sloganul „Dezvoltăm România”. Ministrul doljean al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, e convins că rezultatele PNL la guvernare vor face diferența la vot și că românii vor lăsa epoca PSD, a scandalurilor, în urmă. Un interviu cu Ministrul Stroe despre deznodământul acestor alegeri, la care românii vor decide partidul alături de care va guverna președintele Klaus Iohannis în următorii 4 ani.

Sunt românii și doljenii interesați de votul din 6 decembrie? Va fi un vot pro sau contra?
Da, sper într-o mobilizare la vot. Și le spun tuturor să vină să voteze pentru că este șansa unei generații de a-și construi viitorul în România, pentru că avem o țară frumoasă pentru care merită să ne batem. Îmi doresc să mergem la vot cu mai mult optimism, să credem în puterile noastre, nu doar de teamă, speriați de un partid toxic. Misiunea noastră trebuie să fie să lăsăm copiilor o țară mai bună decât cea de azi.

Despre ce credeți că sunt aceste alegeri?
Despre rezultate, oamenii vor rezultate, simt din discuții că vor să depășim epoca dezbinărilor, scandalurilor și să construim. Noi am arătat că putem livra concret în ultimul an. De aceea, e mai ușor să vorbești românilor despre viitor când ai făcut ceva. Este o muncă uriașă a guvernului în ultimul an de zile, aceea de a porni sau debloca proiecte și investiții.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Va face PNL alianțe la guvernare?
Suntem principalul partid din România și suntem datori cu o formulă politică pentru stabilitate în următorii 4 ani. Așa vor veni rezultatele, în cooperare cu cei care au obiective asemănătoare.

Va mai obține PSD un scor pentru a bloca proiecte în parlament?
PSD rămâne un adversar periculos, nu s-a schimbat deloc, continuând cu metodele pe care le cunoaștem. Dar am convingerea că românii vor lăsa epoca PSD în urmă, pentru că singurul rezultat notabil al PSD a fost să scoată sute de mii de oameni în stradă și să sperie toți românii din diaspora, oameni care au venit în cifre record la vot de teama PSD.

Cum va fi rezultatul alegerilor în Dolj și în Oltenia?
Oricare va fi rezultatul, Guvernul PNL are un plan clar și va transforma Oltenia într-un pol de investiții, județul Dolj și regiunea noastră nu vor mai fi lăsate în urmă, așa cum a făcut PSD. Partidul Național Liberal a arătat că este singura forță care se poate bate de la egal la egal cu PSD și poate oferi altceva, adică proiecte și rezultate clare. În doar un an, am accelerat absolut toate marile proiecte de investiții abandonate de fosta guvernare.

Cheltuielile statului au crescut, vor fi și creșteri de taxe pentru a susține proiectele despre care vorbiți?
PNL nu va crește taxele, este o măsură departe de felul în care gândim noi revenirea din criză. Din contră, ne bazăm pe investiții în economie, pe măsuri care să păstreze locurile de muncă. Dacă avem locuri de muncă, vor veni suficienți bani la buget pentru o revenire rapidă.

Vor fi din nou restricții mai dure după alegeri?
Nu, Președintele Iohannis a spus clar că nu. Situația, care nu este deloc ușoară, poate fi gestionată cu măsuri locale, de la oraș la oraș. Numărul de cazuri este într-o ușoară scădere pentru că s-a acționat ferm, măsurile luate dând rezultate. Vom reuși să trecem peste acest val și deja ne pregătim de strategia de vaccinare – se va vaccina cine dorește, nu va fi obligatoriu, deși ne dorim să o facă cât mai mulți.

Un mesaj înainte de alegeri, vă rugăm, pentru doljeni?
Uniți le vom rezolva pe toate. Aveți încredere că putem dezvolta Oltenia, că putem dezvolta România, alegeți oameni serioși, nu spectacol și show fără conținut.

Comandat de PNL Dolj, executat de SC INTER REGIONAL MANAGEMENT SRL, cod AEP 11200025

Politica