vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu două echipe de fotbal în Liga 2, primarul din Târgu Jiu vrea un alt proiect

Pandurii Târgu Jiu și Viitorul Pandurii reprezintă orașul în Liga 2, dar autoritățile nu sunt prea încântate de ceea ce reprezintă cele două cluburi de fotbal. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a dezvăluit planul de a renunța, cel puțin pe termen scurt, la echipa reprezentativă a orașului. Astfel, planul edilului este ca Primăria să preia grupele de copii și juniori de la Pandurii, sub tutela clubului înființat în urmă cu doi ani, CSM Târgu Jiu.
„Voi propune Consiliului Local retragerea de la Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu în vederea demarării proiectului pentru secţia de fotbal la CSM. De asemenea, am avut o discuţie cu Robert Bălăeţ şi ne dorim ca în perioada următorilor patru ani de zile CSM să activeze cu mai multe grupe de copii şi juniori care, ulterior, să poată fi folosiţi de echipele de Liga a 2-a sau Liga 1. Nu mai vreau, în perioada imediat următoare, să mă implic într-un proiect legat de vreo echipă de Liga a 2-a sau Liga 1. Eu vreau să construiesc un centru foarte mare de copii şi juniori la Târgu Jiu, un centru cu 25-30 de grupe de copii şi juniori la care să le pot asigura baza de antrenament, la care să le pot asigura antrenori, la care să le pot asigura cantonamente şi echipamentele necesare, pentru ca toată lumea să aibă acces gratuit la mişcarea sportivă. Nu puteam afilia secția de fotbal la Federaţia Română de Fotbal pentru că eram deja asociaţi la o entitate sportivă, şi aici mă refer la Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu. În luna decembrie pregătim proiectul de hotărâre, sper să am şi susţinerea Consiliului Local, cel puţin a majorităţii, pentru a putea să ne retragem din asocierea de la Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Asta mi-am dorit de foarte mult timp. Am considerat că, în mod transparent, această secţie de fotbal trebuie să funcţioneze sub autoritatea Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu. Personal, îmi doresc o organizare în genul Viitorul Constanţa pentru CSM, mai ales că cel care îi conduce astăzi destinele este un fost jucător de fotbal, Robert Bălăeţ, care cred că este cel mai încântat de această idee”, a declarat primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pentru jienii.ro.
Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu, cea care în sezonul 2012/2013 a reușit cea mai mare performanță din istoria clubului, când s-a clasat pe poziția a doua, riscă desființarea. Dacă autoritățile nu se vor mai implica în viața formației, iar un investitor nu se va alătura proiectului, Pandurii riscă să rămână fără bani.

Politica