vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au aprins luminițele în Târgu Jiu. Bradul de 100.000 de euro este, din nou, atracția principală!

Iluminatul festiv de sărbători a fost aprins și  la Târgu Jiu. Autoritățile au legat acest eveniment de Ziua Națională a României și, pe 1 decembrie, orașul a fost „îmbrăcat în straie de sărbătoare”. Chiar dacă nu se anunța o festivitate, oamenii nu au evitat să fie prezenți la aprinderea luminițelor de Crăciun și au mers cu sutele în Piața Prefecturii. Au fost purtate măști de protecție, iar „butonul magic” a fost apăsat de Alexandra Ciobanu, o tânără din Târgu Jiu, care l-a impresionat pe primarul Marcel Romanescu.

„Îi mulțumesc pentru gândurile frumoase și îi transmit că reprezintă un exemplu pentru noi toți. Povestea Alexandrei este cea a unui învingător și a fost o onoare și o plăcere pentru mine să o cunosc. Am aflat că este pentru prima dată când participă la aprinderea iluminatului festiv și mi-aș dori să o mai avem alături”, a spus edilul orașului.

Anul acesta, târgujienii se vor bucura, din nou, de bradul de 100.000 de euro, care a redevenit atracția principală pentru copii. Bradul este confecționat din aluminiu și oțel și a fost cumpărat în anul 2015, de fostul edil, Florin Cârciumaru, și nu a mai fost folosit în Târgu Jiu de 3 ani. Acum, Marcel Romanescu a spus că nu a vrut să dea banii pe un alt brad: „ Eu nu pot să fac o apreciere asupra valorii. Sunt alte instituții care pot spune dacă a fost scump sau dacă a fost ieftin acest brad, însă trebuie să îl folosim. Îl avem în magazie de câțiva ani. Am folosit în ultimii 3 ani de zile brad natural. De data asta vom folosi acest brad artificial în centrul municipiului Târgu Jiu. Suplimentar, pentru cele două cartiere, Debarcader și Lido, vom veni cu brad natural”, a explicat primarul în urmă cu două săptămâni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica