sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O masă caldă pentru bătrâni și persoane fără adăpost

Bătrânii din județul Dolj și persoanele fără adăpost vor primi carduri care vor fi alimentate lunar cu cu 180 lei. Banii vor putea fi folosiți pentru a cumpăra mâncare caldă. Suma maximă pe care o pot plăti pe zi este 40 de lei. Suma nu este una suficientă, ținând cont de faptul că ar trebui să mănânce, zilnic, o masă caldă cu doar 180 lei pe lună, însă poate fi considerată folositoare.

Cardurile sunt acordate în conformitate cu o Ordonanță de Urgență a Guvernului, iar achiziția este din fonduri europene.

Beneficiari sunt: persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii (în cazul în care destinatarii finali beneficiază de mai multe indemnizaţii sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depăşeşte valoarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, aceştia nu beneficiază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde); persoanele/familiile fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăria Craiova a anunțat că a început deja procedura de distribuire a cardurilor, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Craiova.

„Distribuirea se face de la sediul Direcției Generale de Asistență Socială Craiova, din Str. Mitropolit Firmilian, nr. 14. 

Programul de distribuire este de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 16:30, iar vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00. Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde vor fi ridicate de beneficiari în baza actului de identitate valabil, prezentat în original.

Destinatarul final poate utiliza tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde numai în reţeaua unităţilor afiliate, pe baza actului de identitate. Tichetul social pe suport electronic pentru mese calde are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii, fără a se înţelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic. Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact: sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Craiova, din str. Mitropolit Firmilian, nr. 14, tel. 0351428364;

– sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Craiova, din str. Eustațiu Stoenescu, bl. T8, parter, tel. 0251437617; pagina de internet a Direcției Generale de Asistență Socială Craiova: www.spascraiova.ro”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

În municipiu sunt 730 de pensionari care vor primi astfel de tichete și 7 persoane fără adăpost.

La nivelul întregului județ sunt 12.166 beneficiari, dintre care 103 persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil.

Odată cu aceste carduri, beneficiarii vor primi și lista cu restaurantele din localitățile lor de la care pot cumpăra mâncare caldă.

Pe lista restaurantelor din Dolj care pot oferi masa caldă figurează 102 unități de alimentație. Majoritatea fac livrări la domiciliu.

Politica