sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Om cu venituri „nesimțite”! Pensionarul Gîrlea Manuel Georgian, șeful Poliției Locale Severin, primește de la stat bani cu sacul!

Unii care se cred mai cu moț, au reușit să obțină venituri „nesimțite” de la statul român, cu ajutorul pilelor, al tupeului ordinar, dar și al legislației proaste și permisive! A ajuns unul dintre mahării din Mehedinți, este blindat de bani de la stat, are venituri revoltătoare, de aproape 20.000 de lei lunar! Șeful Poliției Locale Drobeta Turnu Severin, Manuel Georgian Gîrlea, primește de la stat bani cu sacul: încasează și pensie de lux de la stat, și salariu de lux de la stat, și o grămadă de bani din comisia ATOP, o comisie celebră de tăiat frunze la câini pe bani publici.
Un alt privilegiat al aristocrației bugetare din Mehedinți este directorul executiv al Poliției Locale din Drobeta Turnu Severin, colonelul pensionar MAI Manuel Georgian Gîrlea. Acest om nu s-a mulțumit numai cu pensia militară uriașă, ci a știut să se învârtă și de alte câștiguri financiare uluitoare, ce se pot eticheta a fi „nesimțite”, dar sunt legale. Ei bine, din trei surse generatoare de venit, toate de la stat, Gîrlea încasează aproape 220.000 de lei anual. Este vorba de salariul în cuantum de 87.695 lei anual, de pensia MAI în valoare de 108.000 de lei anual și de 19.800 de lei anual, bani încasați din comisia ATOP, o comisie județeană de tăiat frunze la câini, în care este „înfipt” și el ca membru. Deci un total de fix 215. 495 de lei anual, după cum reiese din declarația sa de avere din anul 2020, postată pe site-ul Direcției de Poliție Locală Drobeta Turnu Severin. Este greu de crezut că, un om pe care MAI îl scoate la pensie, în mod normal și logic, pentru că a muncit destul și pentru că organismul său are nevoie de odihnă, poate lucra din nou, cu randament și eficiență de sută la sută, într-o funcție publică, înapoi la stat. Și dacă, să zicem prin absurd, că pensionarul militar Gîrlea ar fi un om energic, un fel de Superman, – ceea ce nu este cazul întrucât inițial a ieșit la pensie pe caz de boală -, domnia sa de ce nu s-a angajat la privat? Motivul e simplu, știa clar că la privat trebuie să justifici cu sudoarea frunții fiecare leuț primit, nu ca la stat, unde, dacă știi să te învârtești cum trebuie, poți să primești bani cu sacul, pe ușurica.

Are imobile din ferme agricole, BMW și casă de vacanță
Șeful Poliției Locale Severin, pensionarul MAI Manuel Georgian Gîrlea, potrivit declarației de avere, are 2 terenuri intravilane cumpărate în anul 2013 și 2014, unul în suprafață de 6.695 de metri pătrați și altul cotă parte ½ cu soția în suprafață de 850 mp. Soții Gîrlea sunt proprietarii unei case de vacanță de 200 mp cumpărate în anul 2016. Soțul Manuel, spirit întreprinzător, a cumpărat imobile provenite din ferme agricole. El a făcut 2 tranzacții de acest gen în anul 2011. Prima tranzacție a fost de cumpărare „imobile degradate în proporție de 27 și 95% din 2 ferme agricole” în suprafață de 1.861 de mp. Ce-a de-a doua tranzacție este de cumpărare „imobile fermă agricolă”. În declarația de avere nefiind completată însă suprafața în metri pătrați aferentă acestor din urmă proprietăți, rubrica respectivă fiind lăsată goală, ceea ce reprezintă o problemă.
Gîrlea este proprietarul unui autoturism de lux marca BMW an fabricație 2014 pe care l-a cumpărat. El susține că nu deține bijuterii din aur sau alte metale prețioase, nu are tablouri de valoare, nu are  bani puși deoparte în bănci dar nici datorii de acest fel. În declarația de avere Gîrlea Manuel Georgian scrie că a încasat un venit anual de 87.695 lei în calitate de director executiv al Poliției Locale Severin, că a încasat în același timp și 108.000 lei anual ca pensionar de la Casa de Pensii MAI și că a mai primit un venit anual de 19.8000 de lei în calitate de membru în comisia ATOP, o comisie inutilă în care se strâng câțiva privilegiați la taifas pentru a mai lua niște bani degeaba de la stat. Soția, în comparație cu soțul blindat de bani, doamna Mădălina Aurora Gîrlea, încasează un venit anual de 36.000 de lei pentru munca de  consilier în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mehedinți.  

Demisia de onoare domnule Gîrlea!
Nu-i nici o rușine, ci din contră ar fi onorabil, ca măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, domnul colonel pensionar MAI, Manuel Georgian Gîrlea, să realizeze că demnitatea umană și onoarea militară sunt mult mai importante  decât niște bani în plus de la stat și să demisioneze de urgență din funcția de director al Poliției Locale Drobeta Turnu Severin. Domnia sa ar putea trăi liniștit, chiar boierește, numai din pensia MAI de 108.000 de lei anual. În acest fel statul român ar economisi circa 10.000 de lei lunar cât cheltuiește ca  să-l plătească în plus pentru postul de director al Poliției Locale Severin și pentru calitatea de membru în comisia ATOP. Ei bine, acești bani, deloc puțini, pot fi redirecționați eficient pentru crearea de locuri de muncă pentru persoane care caută slujbe cu disperare și care, poate, nu au nici ce pune pe masă la familie și copii. Pentru toți oamenii din societatea civilă revoltați de acest caz de nedreptate socială, pentru repararea morală a acestei inechități crase, și nu în ultimul rând pentru liniștea și tihna dumneavoastră domnule colonel pensionar MAI, există o singură cale sănătoasă de urmat: Demisia de onoare domnule Gîrlea!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica