marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MAE: Niciun cetățean român nu a fost afectat în urma incidentului rutier din Trier

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că niciun cetățean român nu a fost afectat în urma incidentului produs marţi după-amiază în orăşelul german Trier.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Bonn, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa germană, cu privire la incidentul produs la data de 1 decembrie a.c, în localitatea Trier, Republica Federală Germania și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate. MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat reprezentanții Consulatului General cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, anunță MAE.

Un vehicul a lovit un grup de persoane, în orăşelul german Trier. Incidentul rutier a avut marţi după-amiază într-o zonă pietonală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Patru persoane au murit și mai multe au fost rănite după ce o mașină SUV a intrat în mulțime.

Victimele sunt un bebeluș de 9 luni, o bătrână de 75 de ani, un bărbat de 45 de ani și o tânără de 25 de ani, toți din localitate, a spus adjunctul poliției, Franz-Dieter Ankner.

Șoferul mașinii, un localnic în vârstă de 51 de ani, care a fost reținut, avea o concentrație mare de alcool în sânge. Mașina, un SUV Land Rover, nu îi aparține șoferului, o împrumutase de la altcineva. Suspectul locuise în mașină în ultimele zile și avea o concentrație mare de alcool în sânge, au relevat testele biologice după ce a fost arestat, mai scrie DW, citat de Digi24.

Motivele sale sunt încă neclare, iar autoritățile vor să afle dacă este vorba despre „posibile probleme psihiatrice”, a declarat procurorul-șef din trier. 

Politica