joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Cadrele medicale răpuse de COVID, comemorate cu ocazia Zilei Naționale a României

Federaţia ,,Solidaritatea Sanitară” din România a lansat „Memorialul Eroilor din Sănătate” pentru a comemora cadrele medicale care au murit la datorie în lupta împotriva noului coronavirus. Printre eroii din prima linie care au pierdut lupta cu virusul fatal se află și opt cadre medicale din judeţul Olt.

Memorialul, prezentat în mediul online, oferă o perspectivă de ansamblu asupra lucrătorilor din sănătate, care au plătit cu prețul vieții pentru a salva alte suflete în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2. Opera, lansată cu prilejul Zilei Naționale a României, poate fi vizitată în spațiul virtual. Cei care fac turul acesteia, au posibilitatea de a lăsa comentarii comemorative, respectiv de a aprinde lumânări simbolice pentru cei care au murit de COVID.

„Memorialul Eroilor din Sănătate este o formă de a cinsti memoria lucrătorilor din sănătate decedaţi la datorie, adecvată la măsurile de protecţie specifice acestei pandemii şi la mediile de comunicare contemporane. Acest mijloc de comemorare şi onorare oferă posibilitatea tuturor cetăţenilor de a-şi prezenta gândurile şi emoţiile faţă de jertfa făcută de aceşti eroi în interesul societăţii. Considerând că iubirea de patrie este exprimată în egală măsură prin sacrificiul făcut pentru salvarea vieţii locuitorii ei, lansăm Memorialul Eroilor din Sănătate înainte de Ziua Naţională a României, invitând conducătorii instituţiilor statului şi candidaţii la astfel de funcţii să-şi exprime recunoştinţa pentru jertfa acestor lucrători din sănătate, şi să reţină nevoia unor forme de recunoaştere adecvate!”, transmite Federaţia „Solidaritatea Sanitară”, care a lansat Memorialul Eroilor din Sănătate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lista cu cadrele medicale din Olt, decedate din cauza Covid-19:

Iunie:

-Dumitru Constantin, Medic, Serviciul Județean de Ambulanță Olt, 52 ani

-Ivan Irina, Infirmieră, Spitalul Orăşenesc Corabia – Secția Interne, 49 ani

August:

-Bancu Elena, Asistent medical, Spitalul Județean Slatina – Secția Chirurgie, 64 ani

Octombrie:

-Ionescu Mihaela, asistent medical, Spitalul Orășenesc Balș – Secția Medicină internă, 47 ani

-Dina Cecilia, asistent medical, Spitalul Județean de Urgență Slatina – Secția Medicină internă, 48 ani

Noimebrie:

-Nicolaescu Mioara, infirmieră, Spitalul Orășenesc Balș – Secția Boli interne, 56 ani

-Roșca Eugenia, asistent medical șef, Spitalul Municipal Caracal – Secția ORL, 61 ani

-Ţenescu Alexandra, medic de familie, oraşul Potcoava, 65 ani.

Andreea TIGOIANU

Politica