sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pârtiile Bușteni și Cavnic au fost deschise: Ce reguli trebuie respectate!

Pârtia pentru sănii de pe domeniul Kalinderu din staţiunea Buşteni a fost deschisă oficial, luni. De asemenea, a fost deschisă și pârtia din Cavnic, județul Maramureș, iar turiștii sunt obligați să poarte masca de protecție. Administratorii domeniului schiabil au anunțat pe Facebook și ce reguli trebuie să respecte turiștii.

Pârtia de săniuţe de pe domeniul Kalinderu din Buşteni s-a deschis oficial luni, anunţă reprezentanţii administraţiei acestui domeniu pe pagina de Facebook.  Turiștii însă trebuie să îndeplinească o serie de reguli pentru a evita răspândirea virusului: distanța de 2 metri la linia de îmbarcare și la casa de bilete Masca/cagula obligatorie, mănușile sunt recomandate. Restaurantul servește mâncare doar în regim teke away, iar accesul pe pârtii este interzis, acestea fiind în curs de amenajare.

În județul Prahova, luni, au fost raportate 137 de noi cazuri de coronavirus, iar rata de infectare este de 4, 45.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot la baza pârtiei se află şi o terasă unde se servesc băuturi calde, iar restaurantul serveşte mâncare, însă doar la pachet.  Zeci de turişti au mers pe pârtia de sănii în prima zi în care aceasta a fost deschisă publicului. Teoretic, accesul acestora este permis doar dacă poartă mască sau cagulă, iar purtarea mănuşilor este recomandată. Şi în staţiunea Azuga au fost deschise la sfârşitul săptămânii trecute două pârtii pentru începători. Și în Cavnic, județul Maramureș, a fost deschisă, luni, o pârtie de schi și una pentru sănii. Telescaunul funcționează între orele 11:00-20:00, iar turiștii trebuie să poarte în permanență mască de protecție, potrivit libertatea.ro.

Politica