Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Parcări cu sute de locuri pentru slătineni

Publicat

pe

Municipalitatea Slatina este hotărâtă să creeze noi locuri de parcare pentru olteni, astfel că reprezentanții Consiliului Local au realizat demersurile necesare implementării proiectului în cauză. Săptămâna trecută, Consiliul Local Slatina a aprobat, în ședința ordinară susținută, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru parcarea de aproape 100 de locuri pe care primăria intenționează să o amenajeze pe strada Zmeurei, potrivit olt-alert.ro.

Parcarea va ocupa o suprafaţă de aproximativ 2960 metri pătraţi, va avea 98 de locuri, din care două locuri pentru persoanele cu handicap locomotor. Suma la care ajunge costul proiectului este de aproape 1,8 milioane de lei. „Având în vedere faptul că în prezent spațiile de parcare sunt vechi și au capacitate redusă, care nu mai corespunde traficului actual și celui de perspectiva, sau nu există, fapt cu implicații directe asupra siguranței circulației, investiția propusă urmărește:

• creșterea parametrilor de funcționare și valorificare a capacităților de parcare existente, prin construirea unei parcări, precum și creșterea coeficientului de utilizare a terenului; • facilitarea accesului în zona, în condiții normale de confort și de securitate precum și asigurarea unor condiții optime de siguranță în circulația auto și pietonală prin relocarea automobilelor, care în prezent ocupă trotuarele și aleile de acces pietonale. • realizarea investiției, va conduce, totodată, la: sporirea confortului, un impact pozitiv asupra sănătății populației și calității vieții, ridicarea nivelului de trăi al populației, facilități pentru dezvoltarea zonei, precum și reducerea numărului de îmbolnăviri”, se arată în nota de fundamentare a proiectului. Nu este primul sau singurul proiect de acest fel pe care Primăria din Slatina îl pregătește pentru cetățeni. Edilul are în vedere un proiect care le va pune la dispoziția șoferilor peste 500 de locuri de parcare în parcări modulare, care vor fi amplasate în 10 zone ale orașului. Astfel, aproape 50 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru realizarea acestor investiții. De asemenea, va fi construită o parcare cu 153 de locuri pe strada Aleea Muncii, între Carrefour și Pandipo, valoarea investiției fiind de 12,7 milioane de lei. Pe de altă parte, o altă parcare, cu o capacitate de 75 de locuri, va fi amenajată pe strada Arcului, în zona Direcției Agricole.

Andreea TIGOIANU

Continue Reading