sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Măștile textile vor deveni „acoperitoare faciale”

ANPC a lansat în dezbatere publică și va amite un ordin prin care măștile textile sau de alt tip, care nu sunt certificate medical, să nu mai poată fi vândute sub denumirea de „măști de protecție”.

Eduardt Cozminschi, președintele ANPC, a explicat pentru Digi24, că măștile medicale fac parte din categoria echipamentelor individuale de protecție și respectă niște norme de calitate (capacitate de filtrare a particulelor etc.), pe care măștile textile nu le întrunesc. Din această cauză, după dezbatarea publică, președintele ANPC va emite un ordin prin care măștile textile și alte tipuri de măști care nu sunt medicale să nu mai poată fi vândute sub acest nume, ci sub denumirea de „acoperitoare facială de utilizat în colectivitate”.

Pe eticheta de vânzare a acestor produse va fi trecută și precizarea „Acoperitoare facială de utilizat în colectivitate nu este un dispozitiv medical în sensul specificat de Directivei 93/42/CEE (măști chirurgicale) și nici nu este echipament individual de protecţie în înțelesul utilizat de Regulamentului UE/2016/425 (dispozitive de protecție respiratorie)”, potrivit prooiectului de act normativ lansat în dezbatare publică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ordinul va intra în vigoare la o o lună după ce va fi semnat și publicat în Monitorul Oficial și va deveni obligatoriu pentru toți agenții economici, a mai precizat președintele ANPC.

Politica