sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii din Rânca, Runcu şi Tismana, cu ochii pe turiști în minivacanță

Jandarmii montani din Rânca, Runcu şi Tismana vor fi prezenţi în aceste zone montane, unde vor informa, sprijini şi îndruma turiștii să respecte măsurile de protecţie sanitare pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus și pentru a lua măsuri adecvate pentru prevenirea oricăror incidente nedorite. Acțiunea va avea loc în perioada minivacanţei prilejuită de Ziua Naţională a României, pentru că zilele libere le vor permite cetățenilor să meargă la munte într-un număr mai mare.

„Reamintim că trebuie evitate aglomerările de persoane, să se păstreze distanţarea fizică, să se poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri”, este mesajul jandarmilor gorjeni.

     În scopul prevenirii unor evenimente nedorite, jandarmii montani recomandă turiștilor care aleg să petreacă timpul liber în zona montană: să se echipeze adecvat perioadei şi zonei montane şi să aibă asupra lor un telefon mobil, să folosească doar traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe trasee, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor, să nu lase în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În această perioadă se vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de alertă.

„Dacă aveți nevoie de sprijin, apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita intervenția jandarmilor montani.  Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!”, transmit jandarmii.

Politica