joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OMS: Rata de imunizare trebuie să fie de minim 60% pentru combaterea virusului COVID-19

Potrivit unui oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 60-70% din populație trebuie să fie imunizată împotriva virusului COVID-19 pentru reducerea infecțiilor.

Directoarea Departamentului de vaccinuri din cadrul OMS, Katherine O’Brian, susține că această valoare a ratei se bazează pe mai multe studii. Aceasta a subliniat, totuși, că rata actuală necesară de imunizare va deveni mai clară odată ce se vor afla mai multe informații despre vaccinurile testate până acum.

„Este foarte important să începem să obținem mai multe informații”, a adăugat O’Brian.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lorand Savu, doctor în microbiologie moleculară, a atras atenția că pe măsură ce ne apropiem de iarnă, iar sistemul imunitar devine mai slăbit, rata de contagiozitate cu COVID-19 va crește foarte mult. Astfel, secțiile de ATI riscă să fie suprasolicitate.

„O să apară într-un an sau doi, nu prea repede. Până atunci, vom trece prin mai multe tragedii. Mai mult personale decât la nivel de populație. La scară națională sunt foarte puține decese, sub 1%. Când lovește pe cineva apropiat, e 100%„, a precizat medicul, citat de psnews.ro

„Până în momentul în care vom atinge un nivel de imunizare colectivă, nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție. Însă la un moment dat aceste măsuri vor fi uşor, uşor retrase în momentul în care se va atinge pragul de imunizare colectivă.

În același timp, dacă ne vom limita doar la prevenție, fără o strategie de vaccinare, nu vom putea pune punct acestei pandemii într-un viitor rezonabil”, a spus și medicul Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Și David Nabarro, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că: „Europa s-ar putea confrunta cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus la începutul anului 2021, dacă guvernele vor repeta greșelile care au dus la apariția celui de-al doilea val în acest an”.

Acesta susține că autoritățile din statele europene au ratat ocazia de a construi infrastructura necesară pentru a face față unei reveniri mult mai agresive a valului de infectări.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a declarat David Nabarro.

Politica