marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

L.O.Vasilescu despre „Târgul de Crăciun”: Primăria nu plătește nimic, comercianții, în regulă

Răspunzând unor „critici”, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a făcut, pe facebook, câteva precizări legate de organizatea „Târgului de Crăciun” din centrul orașului, menționând că nu este vorba despre un târg propriu-zis, dar și despre iluminatul de sărbătoare.

„Primaria si Consiliul Local nu platesc NICIUN LEU, anul acesta pentru ce e organizat in zona centrala. Casutele sunt ale RAADPFL, iar comerciantii platesc chirie. Deci incasam. In ceea ce priveste iluminatul festiv, e scris in contractul cu firma care asigura iluminatul public ca, in perioada sarbatorilor, achizitia beculetelor e in sarcina ei. Si atunci nu inteleg de unde toata povestea asta ca aruncam bani pe fereastra… Nu ca nu ar fi meritat efortul daca era cazul sa o facem…”, a scris Olguța Vasilescu.

Despre comercianții cărora DSV le-a dat interzis, primarul declară: „Primaria nu trebuie sa dea niciun aviz suplimentar vreunui comerciant, ca organizator al Targului de Craciun. Fiindca am declarat, inclusiv prin comunicat de presa, ca anul acesta nu putem vorbi de Targ de Craciun, cand nu avem patinoar, oraselul copiilor, ateliere etc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comerciantii din zona centrala au cu noi acord pentru ocuparea domeniului public. Cum au si cei cu chioscuri din Craiovita, Brazda etc. Daca e vreo lege care stipuleaza inchiderea chioscurilor, si asigur ca nu exista asa ceva, logic ar fi sa le inchida pe toate din oras, nu?

Majoritatea comerciantilor au aviz si DSP si DSV, desi in alti ani, si am probe, le dadeau dupa ce deschideau casutele si faceau control la fata locului. Au venit, au verificat, erau in regula, au plecat, apoi s-au intors si le-au zis sa inchida ca nu au „hartiile de la primarie in regula”. Care hartii? Au contract, au chitanta de plata. Ce mai trebuia sa le dau? O diploma? Ca autorizatie pentru targ nu e necesar sa scot, din moment ce nu am mai organizat targ…

Comerciantii sunt perfect in regula. Da, stiu! N-au basca… Dar organele de control au abuzat mult de functia lor si a pune megafoane in zona centrala, ca sa alunge lumea, mi se pare culmea abuzului…”.

Reamintim ca echipe mixte de control, in frunte cu prefectul de Dolj, au descins, aseara, in centrul orasului, la casutele in care comerciantii vindeau ornamente si dulciuri. In urma verificarilor care au inceput cu putin timp inainte de aprinderea iluminatului de sarbatoare, care s-a facut online, s-a decis inchiderea casutelor. Nici prefectul, nici reprezentantii DSV nu au venit pana acum cu explicatii.

Politica