joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Targul de Craciun, inchis la scurt timp de la deschidere

Update/Primarul Craiovei scrie pe facebook ca, legal, comerciantii de la casutele amplaste in centrul orasului aveau voie sa isi vanda marfa.

„Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcționarea chioșcurilor pe raza orașului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanță, hotarâre de guvern nu interzice asta! Și atunci de unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să inchidă chioșcurile din zona centrală care funcționează perfect legal, așa cum funcționează alte sute de chioșcuri în toate cartierele orașului? Și de ce a fost necesar ca o mașină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniți să vadă luminițele de sărbători? După ce PNL a închis piețele și producătorii ingheață și ei și marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioșcurilor” – Lia Olguța Vasilescu

Update/Primaria Craiova nu ar fi fost obligata sa obtina avize, spun unele surse, pentru ca nu era vorba de un targ propriu-zis, ci au fost incheiate acorduri de vanzare pe domeniul public cu comerciantii. Institutiile de control au inceput verificarile cu scurt timp inainte de aprinderea iluminatului de sarbatoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

____-

Targul de Craciun de la Craiova, deschis oficial in aceasta seara, a fost inchis. Mai multe institutii de control i-au verificat pe comercianti si au decis sa traga obloanele casutelor.

DSV ar motiva lipsa unor avize pe care ar fi trebuit sa le obtina municipalitatea. Surse din Primaria Craiova spun insa ca aceste avize nu se solicita si nu se emit anterior. Mai exact, de la primarie s-ar trimite doar o informare catre ITM, DSV si alte institutii cu privire la faptul ca se va face comert provizoriu.

Institutiile implicate ar urma sa revina cu precizari.

Politica