marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinurile anti-Covid, testate pe copii și adolescenți din primăvară

Pentru copii și adolescenți încă nu au fost făcute teste pe scară largă pentru un vaccin anti-Covid.

Potrivit directorului științific al Institutului de Cercetări Pediatrice Città della Speranza din Padova, Antonella Viola, acestea vor începe probabil în primăvară.

„Nu este nimic sigur, dar cei care lucrează în domeniu consideră că primăvara este un moment probabil”, a spus Viola la TG24 Sky, potrivit Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dacă vaccinurile pentru adulți vor fi aprobate la sfârșitul lunii decembrie, momentul pentru a începe testarea pe copii, de toate vârstele, va fi probabil primăvara”, a adăugat Antonella Viola.

Pentru a începe totuși testarea, trebuie mai intâi verificat dacă vaccinurile sunt sigure și eficiente la adulți: „Atunci vom începe să recrutăm câțiva adolescenți. Ei vor fi vaccinați și vom aștepta să vedem efectele și abia apoi vom trece la copiii mai mici”.

În acest moment, dintre cele trei vaccinuri testate pe oameni și cel mai aproape de a primi aprobare, „Pfizer a inclus deja copii cu vârsta de până la 16 ani și a început recent un mic studiu până la 12 ani în SUA, pe câteva sute de copii”.

Pentru celelalte vaccinuri de la Moderna și AstraZeneca, adaugă Viola, „nu se știe, dar este probabil ca aprobarea la adulți să fie așteptată înainte de a începe procedurile pentru studiile pediatrice”.

Politica