sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raită prin viață. Despre noi: Despre prieteni, javre şi lichele, cultura proştilor şi prostia culţilor (2)

„Am citit undeva, nu mai ştiu unde, că măreţia unei naţii e dată, cum zice Indira Ghandi, de atitudinea faţă de animale, un exemplu în acest sens al măreţiei fiind Olanda. La noi nici atitudinea față de oameni nu e la nivelul Olandei faţă de animale. Adio măreţie, naţie!” – MM
„Naţiunea noastră, neamul nevoii” Mihai Eminescu

Vă spun sincer că n-aş fi scris acest editorial dacă nu mi-ar fi sărit în ochi, pe FB, unde mai arunc şi eu, din când în când, o privire, ba, chiar postări, spre disperarea soţiei, care-mi zice că pierd timpul cu nimicuri, neînțelegând că el (FB) e principalul mijloc de comunicare şi informare, ba chiar testare, în masă a omenirii în acest început de mileniu. Deci, văd pe FB o bazaconie prezidenţială (interimară), plătită din bani publici, cum bine scrie, lipsită totalmente de logică (de care pomeneşte în text), bazaconie care se vrea „campanie electorală” domne, adică adormirea clasică a votanţilor, cum e obiceiul, cu minciuni şi alte afirmaţii ilogice, etc., etc., de-ţi vine să te cruceşti (dacă poţi, cu stânga!?), dar şi să te-ntrebi dacă „personagiul” înţelege termenii folosiţi, ori ne crede proşti. Iacă-tă minunata propagandă aruncată românilor de domnia sa Marcel Ciolacu, Sponsorizată/Plătită de Partidul Social Democrat, din banii noştri:
„Este o mare rușine că un președinte de țară coboară atât de jos încât își asumă pe față campania nesimțită pentru PNL! A dovedit exact ce este: un agent electoral mincinos al Partidului Său, în loc să se preocupe de singurul lucru care este cu adevărat important: sănătatea și viața românilor. Un politruc care înjură non stop nu merită niciun răspuns. Dar vă îndemn pe toți cei cu bun simț, cu logică și ancorați în realitate, care vă simțiți jigniți de un astfel de personaj, să îi dăm mesajul corect pe 6 decembrie: să punem STOP unui an de haos și dezastru! Vă îndemn să ieșiți din case pentru a scăpa de acest guvern incompetent și corupt! Vă îndemn să votați pentru ca Iohannis să nu ne închidă în case după 6 decembrie! Să nu ne fure Crăciunul, să nu ne fure și sărbătorile acestea! Vă îndemn să votați pentru sănătatea voastră, pentru educația copiilor voștri, pentru pensiile voastre, pentru locurile de muncă! Vă îndemn să votați pentru a ne lua viața înapoi! #testare, #scolideschise, #pietedeschise, #NUausteritate, #NeLuămViațaÎnapoi”. Cu speranţa că Jurnalul Olteniei nu mă va pune să plătesc publicarea integrală a „minunăţiei” propagandistice ciolăniste, s-o luăm „logic”, noi, „cei cu bun simţ, cu logică şi ancoraţi în realitate”:

– chiar pricepe omul cum e cu „sănătatea şi viaţa românilor” în anul unicat al omenirii (anul pandemic), dacă n-a priceput şi n-a făcut nimic pentru astea până acum?
– chiar nu pricepe omul că „haos şi dezastru” au fost creaţia alor lui în timp?
– chiar nu pricepe omul că „furturile” Crăciunului, sărbătorilor, sănătăţii, educaţiei, pensiilor şi locurilor de muncă nu s-au produs acum, în anul pandemic al lumii, ci până acum, în guvernările de tristă amintire?
Dacă nu pricepe „omul ciolacu” – doar pe ceauşescu-l mai scriu cu literă mică, să-mi fie cu iertare, dar cum să înţeleagă „Oamenii acestei ţări”, prea obişnuiţi cu minciuni spuse ca adevăr, că, dacă, Doamne fereşte, apucă iar puterea, îşi dă jos câteva guverne, pune cu botul pe labe pandemia, scoală din morţi economia, şi ne redă viaţa fericită pe care am avut-o până acum? Despre curve şi tâlhari am mai scris, dar, de luni reluăm, pe un scenariu copiat din cartea cu acelaşi titlu, „Despre curve şi tâlhari”, a prietenului Radu Sorescu, un eseist de anvergură în domeniu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica