Conecteaza-te cu noi

Alegeri

Ludovic cel mic și cea mai lungă listă de minciuni din ultimii 30 de ani

Publicat

pe

PNL conduce România de un an de zile și a reușit să ne provoace a doua cea mai mare scădere economică din  Uniunea Europeană.

După un an de guvernare a liberalilor, economia României s-a diminuat cu 6%, numai Spania având o contracție mai mare (-8,7%).
Ni se spune că de vină este pandemia de COVID 19. Ei bine, aceeași pandemie a lovit și Polonia, dar acolo scăderea e de doar -2%, aceeași pandemie a lovit și Ungaria și acolo scăderea este de doar -4,6%.
Vă mai aduceți aminte imaginile cutremurătoare din Italia din primăvară? Ei bine, economia italiană s-a micșorat doar cu 4,7%!
Mai grav este că după ce a adus România la o scădere de 6% într-un an, PNL încearcă să câștige alegerile, promițând că va avea cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în următorii 4 ani. Păi de ce nu a dovedit ce bun este în ultimul an?
După ce ai a doua cea mai mare restrângere a economiei din Europa, vrei să te credem că vei fi primul la creștere în următorii patru ani?
Cât timp a fost ministrul Transporturilor (adică doi ani), Ludovic Orban a finalizat 15 km de autostradă și acum ne promite că, dacă îl vom alege pe el, va construi 1.000 km de autostradă în 4 ani!?!?
După ce anul acesta abia reușește să termine 60 de km, pe care i-a primit începuți de la Guvernul nostru condus de Viorica Dăncilă.
Premierul cu nasul de Pinocchio ne minte că va construi în următorii 4 ani mai multe autostrăzi decât s-au construit în ultimii 30 de ani! Păi în acest timp, PNL a condus ministerul Transporturilor jumătate din timp, iar aliatul lor, Traian Băsescu, a avut cel mai lung mandat de ministru al Transporturilor și apoi a fost și președinte timp de 10 ani. De ce nu au făcut atunci ceea ce ne promit acum?

Ne mai mint Klaus Iohannis și liberalii lui că vor reduce datoriile țării și deficitul.
În februarie ne promiteau că anul acesta vor împrumuta doar 40 de miliarde de lei.
Apoi, în aprilie, ne-au zis că le mai trebuie și că vor împrumuta 67 de miliarde de lei.
În august s-au sucit din nou și au zis că vor să  împrumute, de fapt, 91 de miliarde de lei. Acum, în noiembrie, ne spun că le mai trebuie încă 5 miliarde de lei și că au nevoie să împrumute 96 de miliarde de lei (deficitul bugetar de anul acesta).
Ne mint cu bună știință și acum, în noiembrie, ca pe tot parcursul anului.
Știți de unde știu că  ne mint? Păi ce credeți că scrie la pagina 13 din Nota de fundamentare a rectificării bugetare cu care au venit liberalii în noiembrie? Nici mai mult, nici mai puțin decât că „s-a avut în vedere menținerea estimărilor din Legea bugetului de stat pe anul 2020 nr.5/2020 privind încasarea din anul 2020 a veniturilor din vânzarea licențelor de tip 5G de către ANCOM”. Guvernul nu are cum să încaseze acei bani sub nicio formă anul acesta pentru că nu a început nicio licitație pentru licențele 5G!!! Și numai de acolo statul ar trebui să încaseze peste 2 miliarde de lei.
Unde mai pui că prognoza de toamnă a Comisiei Europene ne anunță că guvernul lui Orban se va împrumuta anul acesta cu 103 miliarde de lei.
Adică, oameni buni, liberalii ne mint în față așa cum ne-au mințit tot anul.
Și așa au împrumutat anul acesta 100 de miliarde de lei, 20 de miliarde de lei, 1.000 de euro datorie cu care s-a pricopsit fiecare român.
Ca să înțelegem cu toții minciunile lui Iohannis și ale liberalilor lui iată ce ne promit ei că vor face în următorii patru ani:

Și iată ce ne spune Comisia Europeană că vom avea în următorii ani:

În cine să avem încredere: în Ludovic Orban, care este un mincinos dovedit, sau în Comisia Europeană?
Ne mai mint Iohannis și echipa lui că ei vor aduce 80 de miliarde de euro fonduri europene. De ce este o minciună? Pentru că, de fapt, 17 miliarde de euro sunt împrumuturi pentru următorii 3 ani, plus încă 5 miliarde de euro împrumuturi pe facilitatea SURE, bani pe care va trebui să-i dăm înapoi dacă îi vom împrumuta.
Iar încă 13 miliarde de euro sunt bani pe care oricum îi încasau proprietarii de terenuri agricole sub formă de subvenții la hectar.
Dacă dăm la o parte aceste 30 de miliarde de euro, România va rămâne pentru următorii 7 ani cu 50 de miliarde de euro, cam tot atât cât a avut și în ultimii 7 ani.
Cu ce ne-am ales în plus de la liberali? Cu încă 21 de miliarde de euro pe care să-i împrumutăm. Adică încă 1.100 euro datorie pentru fiecare român.
Pentru a înțelege pe deplin scamatoria liberală, să spunem că, de fapt, nu vom primi în plus față de ultimii 7 ani decât cei 13, 8 miliarde de euro din Mecanismul pentru Redresare și Reziliență, care sunt destinați exclusiv combaterii efectelor pandemiei.
Să mai spunem și că, profitând de neatenția publicului, guvernul Orban a deturnat  3 miliarde de euro de la investiții în rețeaua de apă și canalizare și de la dezvoltare regională pentru a-i direcționa către achizițiile fără licitație făcute în timpul pandemiei.
Pentru a concluziona, Ludovic Orban, cel care nu a lucrat nicio zi din viața sa decât în funcții politice, cel care în 2 ani de zile ca ministru a terminat doar 15 km de autostradă, cel care a adus României a doua cea mai mare cădere din Uniunea Europeană, ne promite că va face 1.000 km de autostradă în 4 ani și că va avea cea mai mare creștere din Uniune. Oare există măcar un singur om care să îl creadă?
În 6 decembrie, nu vă irosiți votul! Dați-l PSD ului, singurul partid despre care și dușmanii spun, când nu îi aud alegătorii lor, că a fost capabil să conducă această țară și când a luat-o de la predecesori plină de datorii și în pragul colapsului economic.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ. Executat de SC INTER REGIONAL MANAGEMENT SRL – portal/ziar: Jurnalul Olteniei. CUI Mandatar Financiar: 11200020.

Continue Reading